Το Μυστικό Φαρμακείο – Σάρα Πέννερ

Το Μυστικό Φαρμακείο

Το Μυστικό Φαρμακείο της Σάρα Πέννερ είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο που έχει μεταφραστεί ήδη σε 40 γλώσσες και σύντομα θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από το Fox.

Έχει προκαλέσει αίσθηση σε εκατομμύρια αναγνώστες και αφορά μια εκρηκτική ιστορία με σασπένς και μυστήριο! Πρόκειται για τις ζωές δύο γυναικών που θα συνδεθούν με τρόπο μαγικό δημιουργώντας μία εξαιρετική αφήγηση.

Σε ένα κρυμμένο φαρμακείο στο σκοτεινό μέρος του Λονδίνου, η Νέλλα περιμένει την άφιξη ενός ξεχωριστού πελάτη. Η ίδια, άλλοτε σεβαστή θεραπεύτρια, χρησιμοποιεί τις γνώσεις της για έναν ιδιαίτερο σκοπό: Πουλά μεταμφιεσμένα δηλητήρια σε γυναίκες που έχουν προβλήματα με τους άντρες της ζωής τους.

Τελικά, ο πελάτης αυτός θα αποδειχθεί ένα μικρό δωδεκάχρονο κορίτσι με το οποίο θα αποκτήσει αρχικά φιλική σχέση και αργότερα θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο για τη Νέλλα, αλλά και για τις κρυφές πελάτισσες που συντηρεί.

Επιστρέφοντας χρονικά στο σύγχρονο Λονδίνο, παρακολουθούμε τη φιλόδοξη ιστορικό Καρολάιν Πάρσγουελ μετά από πολλά χρόνια έγγαμης ζωής, να περνά μόνη της την επέτειο γάμου.

Η απιστία του συζύγου της την οδηγεί τελικά σε ένα παλιό φαρμακείο στον ποταμό Τάμεση χωρίς να μπορεί να αντισταθεί στην αναζήτηση των απαρχών του. Στην πορεία θα ανακαλύψει πως η πολυετής άλυτη υπόθεση των φόνων από φαρμακευτικά κατασκευάσματα, συνδέεται και με το συγκεκριμένο.

Οι δρόμοι των δύο γυναικών θα συγκλίνουν σε μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, η οποία αποτελεί ένα δυνατό ψυχογράφημα της θηλυκής ιδιοσυγκρασίας. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι σχεδόν μεθυστικοί, οι περιγραφές γλαφυρές και το αγωνία βρίσκεται στα ύψη!

Η περιπέτεια αυτή σπάει το φράγμα του χρόνου και μας μαθαίνει το πως οι γυναίκες μπορούν να σώσουν η μία την άλλη. Ο αναγνώστης εξερευνά έναν κόσμο, όπου η ανατροπή και η επανάσταση απέναντι στο ανδρικό φύλο, είναι η μόνη οδός προς την απελευθέρωση και τη λύτρωση. Στις περίεγες διαδρομές της μοίρας, όμως, δεν θα επιβιώσουν όλοι!

Χριστίνα Χανιώτου

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

https://www.klidarithmos.gr/to-mystiko-farmakeio

Χριστίνα Χανιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κλασική φιλολογία και μεταξύ άλλων αρθρογραφεί περί φωτογραφίας. Δείγμα δουλειά της μπορείτε να δείτε στον λογαριασμό Instagram Dreama Project.