Μια ανάσα πριν την αποτοξίνωση. Να την κάνω; | Πάστα Φλώρα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η κουβέντα με τις φίλες σου φτάνει στο μείζων θέμα: «Πώς θα βγω το καλοκαίρι στην παραλία;». Άλλη συζητάει για αποτοξίνωση μόνο με χυμούς, άλλη για χάπια που θα βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως στο σώμα μας;

Ο οργανισμός είτε παράγει τοξίνες ως παραπροϊόντα μεταβολικών διεργασιών που διεξάγονται μέσα του, είτε τις συσσωρεύει από το περιβάλλον του.

Οι τοξίνες δυνητικά είναι επικίνδυνες για την υγεία, για αυτό και ο οργανισμός μέσα από το συκώτι, τα νεφρά, το δέρμα και τους πνεύμονες αναλαμβάνει την αποβολή τους,

Στα διάφορα προγράμματα αποτοξίνωσης που προτείνονται, πολλές φορές η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός σχεδιασμός από πίσω, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνα για την υγεία. Μα, «Τι μπορεί να πάθεις;» σκέφτεσαι, το πιο πιθανό είναι η ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά και η κόπωση.

Αξίζει τον κόπο;

Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι για να βελτιώσεις την υγεία σου δεν είναι να περιμένεις έναν μήνα το χρόνο για να “αποτοξινωθείς” αλλά να μην καπνίζεις, να γυμνάζεσαι και να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, όπως είναι η Μεσογειακή διατροφή – αυτά τα 3 είναι η απόλυτη αποτοξίνωση.

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με M.Sc. Κλινική Διατροφή,
Εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP (Πανεπιστήμιου Αιγαίου),
Τηλέφωνο: 6984515475, E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top