Οδηγός κατάκτησης (διατροφικών) στόχων | Πάστα Φλώρα

Οδηγός κατάκτησης (διατροφικών) στόχων

Ας ορίσουμε την αλλαγή!

Παίρνει σχήμα, έχει τη μορφή πυραμίδας. Έχει βήματα – σκαλιά και αυτά είναι 5.

Έχει attidute και σου ζητάει να αποκτήσεις μια συγκεκριμένη στάση ζωής: πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και να είσαι έτοιμος για νέες εμπειρίες/ περιπέτειες.

Ας φτάσουμε μαζί στην κορυφή.

Βήμα 1 à  Συνειδητοποίηση

Είναι πολύ σημαντικό να μπεις στη διαδικασία να αναγνωρίσεις ποιο είναι το πρόβλημα. Όμως, από μόνο του δεν αρκεί πρέπει να πεις ότι θες και να το λύσεις – βάλε τον εαυτό σου σε mood «Παίρνω την κατάσταση στα χέρια μου και αλλάζω τώρα!”

Βήμα 2 à  Υπευθυνότητα

Έχει γίνει η αρχή πια – ίσως και το πιο δύσκολο βήμα να ξεφύγεις από δικαιολογίες και να δεις το πρόβλημα κατάματα! Έφτασε η στιγμή να οργανώσεις τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην καθημερινότητα σου, χωρίς αναβολές!

Βήμα 3 à  Συγχώρεση

Το ταξίδι έχει διάρκεια! Κανείς δεν άλλαξε σε μια μέρα, το θέμα είναι να δείξεις πίστη στις δυνάμεις σου και να αφήσεις την τιμωρία του εαυτού σου στην άκρη. Μην τα παρατάς την προσπάθεια από ντροπή γιατί κάτι δεν δούλεψε όπως το φανταζόσουν. Εδώ, έρχεται και ο ρόλος ο δικός σου μην ξεχνάς πως εσύ είσαι ο μεγαλύτερος σου σύμμαχος και προφανώς μη διστάσεις να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Βήμα 4 à  Συμφιλίωση

Σιγά σιγά, αρχίζεις να το νιώθεις μέσα σου. Τα πρώτα σημάδια αλλαγής και η πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσεις να διαχειριστείς όποια δυσκολία προκύψει.

Πλέον, έχει γίνει βίωμα ότι οι δυσκολίες δεν σε αποδυναμώνουν, αλλά αντιθέτως σε πεισμώνουν.

Βήμα 5 à Χαρά

Απολαμβάνεις την κατάκτηση του στόχου σου!

CONGRATULATIONS!

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,
με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και στο Life Coaching, Τηλέφωνο: 6984515475,
E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top