Υπάρχει αλήθεια στα trends της διατροφής; | Πάστα Φλώρα

Υπάρχει αλήθεια στα trends της διατροφής;

Στο χώρο της διατροφής ξεπηδούν πολλές μόδες και ιδέες Μερικές από τις πιο hot αυτή την περίοδο είναι οι παρακάτω:

  • Αποτοξίνωση
  • Καθαρό φαγητό
  • Φυσικά τρόφιμα
  • Χωρίς – ενοχές φαγητό
  • Αδύνατο σώμα

Η βιομηχανία τροφίμων μαζί με το μάρκετινγκ έχουν μπει πολύ δυναμικά στο χώρο της διατροφής και αναζητούν τρόπους άλλοτε πιο κοντά στην αλήθεια και άλλες λιγότερο προκειμένου σαν καταναλωτικό να μας πείσουν.

Όμως, αυτές οι 5 φράσεις πιο πολύ σύγχυση δημιουργούν παρά βοηθάνε. Μιας και δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο σχετικό με το μεταβολισμό των τροφίμων και θρεπτικών συστατικών, ώστε να μπορούν να σταθούν. Πιο αναλυτικά:

Αποτοξίνωση à Υπάρχουν δύο όργανα που κάνουν εξαιρετική δουλειά για αυτό, το συκώτι και τα νεφρά σου. Δυστυχώς, κανένας χυμός ή τρόφιμο ή χάπι δεν πρόκειται να κάνει καλύτερη δουλειά από αυτά. Μην πετάς τα λεφτά σου!

Καθαρό φαγητό à Λίγο επικίνδυνος όρος, αν λάβουμε υπόψιν μας πως σε μερικά τρόφιμα η επεξεργασία είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να είναι βρώσιμα. Μην γεμίζεις με παραπάνω άγχος από όσο θα έπρεπε! Κράτα στο μυαλό σου ότι το junk food είναι βρώμικο φαγητό που καλό είναι να αποφεύγεις σε τακτική βάση.

Φυσικό τρόφιμο à Είναι όποιο τρόφιμο το παίρνεις απευθείας από τη γη! Ας μην γελιόμαστε, δεν μπορείς να έχεις πακετάρει ένα τρόφιμο και να το θεωρούμε φυσικό ή το junk food με την προσθήκη κάποιου φρούτου/λαχανικού

Χωρίς ενοχές à Προσοχή στην κατάχρηση της φράσης, γιατί κάπου χάθηκε η μπάλα! Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να μας βλάψει, αλλά ας μην γίνει η δικαιολογία για όλα. Ας είναι το μέσο που θα μπορείς να καταναλώνεις τα πάντα στη σωστή ποσότητα.

Αδύνατο σώμα à Είναι η κατεύθυνση που επιβάλλει η κοινωνία μέσα από τα πρότυπα ομορφιάς! Σπάσε τους κανόνες, ο καθένας μας είναι μοναδικός!

Προφανώς θέλουμε να ακολουθείς ένα healthy lifestyle, αλλά πρόσεχε πόσο επιτρέπεις στο μάρκετινγκ να σε επηρεάζει

 

Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος,
Τηλέφωνο: 6984515475,
E-mail: maria.mentzelou@hotmail.com

 

See Also
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top