Παντρέψου με | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Παντρέψου με!

Παντρέψου με

Όπως είναι ευρέως γνωστό, δεν υπάρχει παρθενογένεση και το Hollywood εδώ και αρκετά χρόνια έχει περιέλθει σε ένα κινηματογραφικό vertigo και ανακυκλώνει ιδέες και σενάρια. Πάντα το έκανε και μάλλον δεν θα σταματήσει να το κάνει όσο υπάρχει η κινηματογραφική βιομηχανία, απλά όσοι ξέρουν τον παρελθόν δεν μπορούν να εντυπωσιάζονται από το παρόν.

Έτσι, 23 χρόνια μετά το κλασσικό και απόλυτα ρομαντικό Notting Hill με τον Julia Roberts και τον Hugh Grant, η συνταγή επιστρέφει ανανεωμένη στην ταινία Παντρέψου με με την Jennifer Lopez και τον Owen Wilson.

Όσοι από εσάς δεν θυμάστε αυτή την συνταγή ή ήσασταν αγέννητοι το μακρινό ’99, να υπενθυμίσουμε λίγο την φόρμα. Ένας καθημερινός τύπος της διπλανής πόρτας γνωρίζει και τελικά ερωτεύεται μια μεγάλη star ενός συγκεκριμένου χώρου. Σε αυτή την ταινία η Lopez παίζει τον εαυτό της αλλά με άλλο όνομα. Ο Wilson δεν υποδύεται έναν ηθοποιό με άλλο όνομα αλλά δεν ξεφεύγει πολύ από το μοτίβο του αμήχανου, νευρικού άντρα που τον έχουμε αγαπήσει σε κομεντί πριν από χρόνια.

Η Lopez κατά την διάρκεια μιας συναυλίας πρόκειται να παντρευτεί ενώπιον του κοινού με τον αγαπημένο της, τον Maluma. Λίγα λεπτά όμως πριν την επί σκηνής ανταλλαγή όρκων, η Lopez μαθαίνει μια κάτι που την αφήνει άφωνη μπροστά στο κοινό. Σε αυτό το κοινό, είναι ο Wilson με ένα πλακάτ στα χέρια που γράφει ”Παντρέψου Με” και αποστομώνοντας τους πάντες, η Lopez, αυτό κάνει. Κάπου εκεί ξεκινάει η ταινία.

Με μια κυνική ματιά κάποιος θα έλεγε ότι η όλη ταινία γυρίστηκε ως ένα πανάκριβο promotion των νέων τραγουδιών της JLo, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι διαφημίζεται ότι η ποπ σταρ ερμηνεύει πρωτότυπα τραγούδια για πρώτη φορά στο soundtrack μιας ταινίας που παίζει. Όμως αυτό θα ήταν ιδιαίτερα σκληρό και όχι τόσο αντικειμενικό για το είδους που υπηρετεί η ταινία. Σίγουρα δεν προτείνει νέα πράγματα αλλά ούτε ανανεώνει με κάποιον τρόπο το είδος. Η ταινία στέκεται μια χαρά και δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Ίσως προσπαθεί με την ανάμειξη της ίδιας της JLo στην παραγωγή της ταινίας, να δείξει ότι πίσω από την λαμπερή εικόνα μιας σταρ, υπάρχει η πεζή πραγματικότητα ότι και αυτή είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος με μια καθημερινότητα που έχει πάνω κάτω το ίδια προβλήματα με εμάς.

Η Jennifer Lopez που δεν έχει φτάσει ξανά τον εμπορικό της θρίαμβο στον κινηματογράφο με το Monster-In-Law του 2005, φαίνεται να έχει παραμερίσει το κυνήγι της για ένα Oscar μετά το υποκριτικό της peak με το Hustlers του 2019 και να απολαμβάνει απλά να ηγείται ρομαντικών κομεντί. Απ’ την άλλη ο Owen Wilson που έχει χτίσει την καριέρα του με τέτοιες ταινίες, εδώ απλά περιφέρει το όνομα του και βασίζεται στις ευκολίες του. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί ξανά στην ταινία Anaconda του ’97. Αγέραστοι και οι δυο θα μπορούσε να πει κανείς ότι γύρισαν αυτή την ταινία τότε και θα ήταν απόλυτα πιστευτό.

Πρόκειται για μια μέτρια ταινία που όμως έχει το κοινό της και που σίγουρα θα την λατρέψουν. Μετά από καιρό, σίγουρα θα καταλήξει ως μια ταινία που θα βλέπουμε σε επανάληψη σε κάποιο κανάλι, Κυριακή μεσημέρι, και δεν θα αλλάζουμε κανάλι.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

⭐⭐