The Lost City | Είδαμε & Σχολιάζουμε

The Lost City

Την τελευταία δεκαετία η Sandra Bullock έχει μετά βίας πάρει μέρος σε οχτώ ταινίες και κάθε μια από αυτές μας υπενθυμίζει πόσο την έχουμε ανάγκη. Γιατί η παρουσία της στον κινηματογράφο λειτουργεί μερικές φορές ως ένα καταπραϋντικό. Απλό αλλά αναγκαίο. Για αυτό τον λόγο η νέα της ταινία The Lost City  είναι η επιλογή και η ταινία της εβδομάδας.

Η Loretta Sage είναι η συγγραφέας εύπεπτων ρομαντικών/αισθηματικών μυθιστορημάτων που μετά την απώλεια του συζύγου της, δεν έχει πλέον την διάθεση να συνεχίσει να γράφει πάνω στο franchise που την έκανε γνωστή. Η ισχνή αποδοχή της τελευταίας της δουλειάς την αναγκάζει να κάνει promo tour μαζί με το μοντέλο που ποζάρει μαζί της πάντα στο εξώφυλλο του κάθε βιβλίου της και την προσωποποίηση του φανταστικού της ήρωας.

Εν μέσω της περιοδείας όμως ένας βαθύπλουτος απόγονος την απαγάγει γιατί πιστεύει ότι εκείνη είναι μοναδική που μπορεί να τον βοηθήσω να ανακαλύψει έναν χαμένο θησαυρό σε ένα απόμακρο νησί του Ατλαντικού.

Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί στο στυλ που έκανε γνωστό τον Matthew McConaughey με ταινίες όπως το SAHARA ή FOOL’S GOLD. Η Bullock, που και αυτή έχει μεγαλουργήσει σε αντίστοιχες ρομαντικές κομεντί πιο απλές ή και περιπέτειες, επιστρέφει στον κινηματογράφο μετά τις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει μέσω των ταινιών που έχει κάνει για το Netflix.

Η φυσικότητα της αλλά και η ευκολία της στην κωμωδία κλέβουν την παράσταση και αποδεικνύουν ξανά και ξανά με πόση μαεστρία αντιμετωπίζει τις ατάκες και τον χρόνο που απαιτεί η καθεμία για να πετύχουν αλλά και την ικανότητα της να χειρίζεται το σώμα της κατά τέτοιον τρόπο που θυμίζει την σωματική κωμωδία άλλων εποχών.

Μπορεί η Bullock να είναι το πρώτο όνομα με τον μεγαλύτερο ρόλο στην ταινία αλλά την ίδια στιγμή όλο το cast προκαλεί τις εντυπώσεις με τους ρόλους που κινούνται μακριά από τις ευκολίες τους. Από τον Channing Tatum που ειδικά στα πρώτα λεπτά της ταινίας είναι ξεκαρδιστικός μέχρι την ολιγόλεπτη μα σαρωτική παρουσία του Brad Pitt. Ειδικά ο Pitt κυριολεκτικά κλέβει τις εντυπώσεις και θα είναι αυτός που θα θυμάστε για αρκετή ώρα μετά το τέλος της ταινίας.

Ο κακός της ταινίας είναι FairFax και τον υποδύεται ο Daniel Rancliffe. Ο Radcliffe που κανείς θα πίστευε ότι μετά την Harry Potter εποχή δύσκολο θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτόν ρόλο, καταφέρνει μες στα τόσα χρόνια που έχει τελειώσει εκείνο το franchise να πειραματίζεται συνεχώς και να προσπαθεί να δείχνει διαφορετικές πτυχές του σε κάθε νέα ταινία. Κάτι που καταφέρνει εδώ στον ρόλο ενός κακού που θα μπορούσε εύκολα να ήταν καρικατούρα αλλά ευτυχώς ξεπερνά αυτό το σκόπελο με ευκολία.

Είναι η απόλυτη επιλογή για μια διασκεδαστική έξοδο στον κινηματόγραφο χωρίς ενοχές. Μια ταινία που έχει τα πάντα και πάνω απ’ όλα δεν παίρνει σοβαρά τον εαυτό της παρά κάνει πλάκα συνεχώς τόσο με την ίδια και το είδος που εκπροσωπεί.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

⭐⭐⭐⭐

The Lost City trailer:

%d bloggers like this: