Χρώμα | Ακούσαμε & Σχολιάζουμε

Χρώμα

Χρώμα: Ακούσαμε & Σχολιάζουμε

Σίγουρα όλοι έχετε κάποιο αγαπημένο συγκρότημα από τα εφηβικά σας χρόνια που είτε παραμένει ενεργό ή οι αναμνήσεις των ζωντανών τους εμφανίσεων σας κρατούν ακόμα συντροφιά. Όσο ωριμάζουμε θεωρούμε ότι δεν γεννιούνται νέα συγκροτήματα, πόσο μάλλον ροκ, και μένουμε σε όσα ξέρουμε.

Όμως εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο των ελληνικών συγκροτημάτων υπάρχει μια άνθηση. Συχνά δημιουργούνται νέες μπάντες με κύριο άξονας τους την ροκ μουσική που προσπαθούν να κάνουν την διαφορά με πρωτότυπο υλικό. Οι μπάντες βρίσκουν καταφύγιο σε αρκετές μουσικές σκηνές που προσπαθούν να κρατήσουν την μαγεία της ροκ μουσικής ζωντανή. Μια από αυτές τις νέες προσθήκες είναι και η μπάντα για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω και που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό album.

Φυσικά είναι οι ΧΡΩΜΑ και κυκλοφορούν το ομότιτλο πρώτο τους album.

Το album αποτελείται από εννιά τραγούδια σε στίχους και μουσική της μπάντας. Εμείς από αυτά ξεχωρίσαμε τα κομμάτια: ‘Στην Αυλή του Βασιλιά‘, ‘Ο Στρατιώτης Ποιητής‘ και ‘Άνεμος‘. Η μπάντα έχει προσέξει αρκετά την σύνθεση στα κομμάτια της και σε ορισμένα τραγούδια η ενορχήστρωση είναι πολύ καλή.

Αν και μιλάμε για το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα, θα έπρεπε να είχαν προσέξει ακόμα περισσότερο τους στίχους τους. Από το album λείπει εκείνο το κομμάτι που μπορεί να πεις κανείς με ευκολία ότι είναι η ταυτότητα της μπάντας.

Επιρροές υπάρχουν και σίγουρα θα έλεγε κάποιος ότι αντλούν έμπνευση από τις μπάντες της Καλιφόρνιας, της δυτικής όχθης της Αμερικής. Όπως και να έχει η μπάντα αξίζει την προσοχή σας, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.

Το album μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

 

https://www.youtube.com/channel/UCwz2JjeIB7NKAF_NQA5Ei7A?fbclid=IwAR2n5GbwxDaVJQobjIhk7zmVIjBQSEBOee-1mZsw1huytko4JRyCsjWFPLM

https://www.facebook.com/Xromaband

%d bloggers like this: