Πάμε για Μόκα – Κλαίρη Καμπάνη

Πάμε για Μόκα

Πάμε για Μόκα: Η Κλαίρη Καμπάνη μάς ταξιδεύει μέσα από μία απίστευτη περιπέτεια τριών γυναικών, που ζουν κωμικοτραγικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικά γεγονότα. Αν είστε φαν της μαύρης κωμωδίας, σίγουρα το βιβλίο αυτό θα το λατρέψετε.

Μια κηδεία, ένα φέρετρο και ένα εξαφανισμένο πτώμα! Αυτή είναι η αρχή μιας αναπάντεχης ιστορίας. Οι τρεις αχώριστες παιδικές φίλες μπλεγμένες κατά λάθος με τον θάνατο ενός γιατρού, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του πτώματος.

Η κάθε μία με την δική της προσωπικότητα! Η Άννα, ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών, μετρημένη, σοβαρή και είρων. Η Φλώρα, ταλαντούχα μαγείρισσα θα δημιουργήσει ακόμα και στις πιο απρόσμενες ώρες και η Λέτα, αεροσυνοδός που σπέρνει γύρω της ασταμάτητα την γκαντεμιά.

Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη, καθώς τα κορίτσια μπλέκονται σε παρανομίες και κάθε λογής ευτράπελα. Από πίσω τους ο επιθεωρητής Μπεκάτσας που τις υποπτεύεται από την πρώτη στιγμή, προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο και να τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Στην αγωνία τους να ανακαλύψουν τι συμβαίνει, οι τρεις φίλες θα αναθεωρήσουν και ίσως σώσουν και τη δική τους σχέση.

Το βιβλίο διαβάζεται άνετα, αλλά ενώ είναι ευκολοδιάβαστο, δεν είναι σε καμία περίπτωση βαρετό. Η συγγραφέας βρίσκει τον ευφυή τρόπο να μην σε αφήνει να «βολευτείς» ή να προβλέψεις το σενάριο. Κυριολεκτικά κάθε 2-3 σελίδες βρισκόσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό με το χιούμορ να δίνει και να παίρνει.

Το «Πάμε για Μόκα» μπλέκει το έγκλημα, το θάνατο και τον έρωτα σαν γαϊτανάκι και το μόνο σίγουρο είναι πως προσφέρει απλόχερα την διασκέδαση στον αναγνώστη.

Χριστίνα Χανιώτου – Instagram Dreama Project.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

https://www.diaplasibooks.gr/pame-gia-moka/