Η Συναυλία της Τετάρτης

Μια νέα συνήθεια μόλις γεννήθηκε στην αθηναϊκή νύχτα. Η παραγωγή του Μαροσούλη και το θέατρο Αθηνά έχει μια νέα πρόταση εξόδου για εσάς και ο τίτλος της είναι: Η Συναυλία της Τετάρτης.

Μια νέα συνήθεια μόλις γεννήθηκε στην αθηναϊκή νύχτα. Η παραγωγή του Μαροσούλη και το θέατρο Αθηνά έχει μια νέα πρόταση εξόδου για εσάς και ο τίτλος της είναι: Η Συναυλία της Τετάρτης.

Το concept είναι απλό. Στον γνωστό θεατρικό χώρο στην Πατησίων, δημιουργείται κάτι νέο, γεμάτο μουσική. Ο συγκεκριμένος χώρος κάθε Τετάρτη θα φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες σε διαφορετικές μουσικές συναντήσεις είτε με συναδέλφους τους ή με έμπειρους μουσικούς. Η αρχή έγινε με τον Δημήτρη Μπάση και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

Ο λαϊκός ερμηνευτής που σε λίγα χρόνια κλείνει τριάντα χρόνια παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία από την πρώτη του συμμετοχή το ’95, στον δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη, συνάντησε τον επί χρόνια μαέστρο του σε μια μουσική συνάντηση με τον τίτλο, ‘Γυμνά Τραγούδια‘.

Ο τίτλος προκύπτει από την επιλογή των δυο να παρουσιάσουν συγκεκριμένα τραγούδια, μέσα από την δική τους οπτική, μόνο με μια κιθάρα και φωνή. Όμως όταν μιλάμε για μια κιθάρα, εννοούμε την κιθάρα του Μανώλη Ανδρουλιδάκη, ενός εκ των πέντε καλύτερων κιθαριστών της χώρας μας. Όποιος βρέθηκε στην συγκεκριμένη βραδιά ή σε όποια άλλη στάση τους ανά την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, μπορεί με ευκολία να πει ότι ο Ανδρουλιδάκης είναι μια ολόκληρη ορχήστρα από μόνος του.

Σε αυτή την συνθήκη έρχεται να προστεθεί η πάντα άρτια και γνήσια λαϊκή φωνή του Δημήτρη Μπάση. Ο ερμηνευτής, που είναι από τους λίγους τυχερούς που σε αυτή την ηλικία μπορεί να πει ήδη ότι κάποια τραγούδια που έχει ο ίδιος ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση θεωρούνται ήδη κλασσικά, βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα και με την τεχνική του να συνδυάζεται απόλυτα με το πάθος του επί σκηνής. Με απόλυτο εργαλείο μόνο την φωνή του ο Μπάσης μπορεί και κρατάει το κοινό προσηλωμένο στην ερμηνεία του, για δυο ολόκληρες ώρες.

Ακόμα ένας λόγος για την επιτυχία αυτής της συνεύρεσης είναι η επιλογή των κομματιών που έχει γίνει από τους δυο.

Μιλάμε για τραγούδια που διαπερνούν εβδομήντα χρόνια της ελληνικής δισκογραφίας και όπως οι ίδιοι αποκάλεσαν αποτελούν την αφρόκρεμα. Οι θεατές άκουσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού και πολλών άλλων. Αν θέλετε περαιτέρω ενδεικτικούς τίτλους τότε μιλάμε για: ‘Τσάμικος, ‘Χαμοπούλια’, ΄΄Άνθρωποι Μονάχοι’, ΄Μη Μου Θυμώνεις Μάτια μου’ και ακόμα τόσα σε μια διάρκεια μιας μουσικής παράστασης δυο ωρών.

Τέλος, αν και κάποιοι δεν έχουν συνδυάσει τον θεατρικό χώρο με μουσικές βραδιές, τότε απλά θα πούμε ότι στο ανακαινισμένο θέατρο Αθηνά η ακουστική ενδείκνυται για τέτοιες παραστάσεις με την άνεση του χώρου να είναι ένα συν. Θα ακολουθήσουν μέχρις και τις αρχές του Δεκεμβρίου ονόματα όπως: η Ζωή Παπαδοπούλου σε τραγούδια της Χάρις Αλεξίου, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Παντελής Θαλασσινός με την Ιουλία Καραπατάκη, ο Δημήτρης Μητσοτάκης με την Μάρθα Φριτζήλα κ.α.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

%d bloggers like this: