Μουσικά Updates του Αυγούστου – Part I

Μουσικά Updates του Αυγούστου

Part Ι: Μουσικά Updates του Αυγούστου που ακούμε στο repeat (πρώτο μισό του 2022)

Κάπως γρήγορα φτάσαμε στα μισά του 2022, σχεδόν ούτε που το πήραμε χαμπάρι. Ίσως γιατί είχαμε πολλές μουσικάρες να συνοδεύουν τις στιγμές μας και να ζούμε σε ένα ατελείωτο daydreaming. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ξεχώρισα ήδη κάποια άλμπουμ τα οποία και ακούω στο repeat. Just push play!

 

The Weeknd – Dawn FM (LP)

Η μορφάρα ο Weeknd δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ με κανένα άλμπουμ από την αρχή της καριέρας του. Έχει περάσει διάφορες φάσεις και εξελίσσεται και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, κατά τη διάρκεια της ζωής του, όπως και όλοι μας. Το προηγούμενο άλμπουμ After Hours κυκλοφόρησε στην αρχή της πανδημίας και κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα άλμπουμ του lockdown (δεν θα μπω καν στη διαδικασία να αναφέρω την υπερ τεράστια επιτυχία του Blinding Lights, δόξα στην synthwave μουσική σκηνή). Και σε λιγότερο από δύο χρόνια, κυκλοφορεί το επόμενο κεφάλαιο του After Hours, Dawn FM. Mindblown 🤯!

Μουσικά έκανε το λογικό και φυσικό επόμενο βήμα. Για όσους ζήσανε την εποχή του ραδιοφώνου, αυτό το άλμπουμ φαντάζει σαν ένα mix tape με τραγούδια που ηχογραφήθηκαν απευθείας από το ραδιόφωνο. Αν δεν έχεις ακούσει αυτό το άλμπουμ βάλε τώρα και άκου δυνατά (λες και υπάρχει άλλος τρόπος) τα: Out of time, Is there someone else?, How do I make you love me? και φυσικά το Less than a zero το οποίο τραγουδάει πλέον μαζί με όλο το στάδιο στην After hours till Dawn tour.

Σαν να μην έφτανε αυτό το πλήρες και υπέροχο μουσικό ταξίδι, το άλμπουμ κλείνει με ένα ποίημα του Jim Carrey (ναι τουτουνού) το οποίο απαγγέλει ο ίδιος και αν βρίσκεσαι σε μια φάση κατάθλιψης, θα πρότεινα να το αποφύγεις… Αξίζει να σημειωθεί πως το άλμπουμ κυκλοφόρησε και με δύο συλλεκτικές εξωφυλλάρες, vinyl only, από το επίσημο site καθώς επίσης πως λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, βγήκε στο Amazon Prime Video ένα art video παρουσίασης του δίσκου για τους πολύ fans.

 

IDK – Simple. (LP)

Ο πολύ ανερχόμενος IDK κυκλοφόρησε το 3o άλμπουμ του, μετά από μια πληθώρα mixtapes. Τι κάνει όμως αυτό το άλμπουμ τόσο ξεχωριστό; Μα φυσικά η παραγωγή του θεού Kaytranada, η συμμετοχή του Denzel Curry καθώς και η συνοχή του ίδιου του IDK σε όλο το άλμπουμ.

Μια progressive hip hip αλμπουμάρα με 8 μόνο κομμάτια, το ένα καλύτερο από το άλλο, καλοκαιρινή και με μια γαμάτη εξωφυλλάρα (όποιος ξέρει ποιός είναι ο καλλιτέχνης να στείλει inbox). Απλά βάλτο στη παραλία και απόλαυσε το. Μακάρι να κυκλοφορήσει και σε βινύλιο, του αξίζει. Μην ξεχάσεις να δεις την performance του στο Tiny Desk

 

Denzel Curry – Melt my eyes see your future (LP)

Και μιας και μόλις αναφέραμε τον Denzel, φαίνεται πως ήταν μια πολύ busy χρονιά για τον ίδιο. Γενικότερα είναι πολύ busy καλλιτέχνης, καθώς κυκλοφορεί μουσική από το 2015 συνεχόμενα. Και έτσι φέτος επιστρέφει με το Melt my eyes see your future, ένα χορταστικό θεματικό contemporary hip hop άλμπουμ, με 14 κομμάτια και φυσικά μια γαμάτη εξωφυλλάρα (και εδώ, όποιος ξέρει ποιός είναι ο καλλιτέχνης να στείλει inbox). Πιο συγκεκριμένα, το θέμα-τίτλο του άλμπουμ το είχε εμπνευστεί από το 2018 και όπως εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Loud & Quiet:

Το Melt My Eyez είναι μια μεταφορά για πράγματα που επιλέγουμε να μην βλέπουμε σε καθημερινή βάση: αποφεύγουμε τους ανθρώπους, αποφεύγουμε τις ειδήσεις, αποφεύγουμε την κριτική, αλλά το πιο σημαντικό, αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια όταν είναι ακριβώς μπροστά μας. μας. Το See Your Future προέρχεται μέσα από αυτοστοχασμό και τη συνειδητοποίηση ότι θα κάνω κάτι για να βελτιώσω τον κόσμο αυτό, μέσα από το ότι είμαστε όλοι ίδιοι και ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή, μόνο αν δεν επικεντρωθούμε στο το παρελθόν.

Και φυσικά εγώ ανυπομονώ για την κυκλοφορία του βινυλίου κάπου μέσα στο Σεπτέμβριο. Μην ξεχάσεις να δεις την performance του στο Tiny Desk

 

Sunni Colón – Juju & the flowerbug (EP)

Ο Sunni Colón είναι ένας αυτοδίδακτος μουσικός, ο οποίος άρχισε να ανεβάζει κομμάτια στο SoundCloud το 2013, αφού παράτησε τη δουλειά του ως project manager σε μια εταιρεία construction design. Αυτή η απόφαση τον ώθησε να ζήσει μέσα στο αυτοκίνητό του στο Λος Άντζελες για κάποιο διάστημα, μια εμπειρία που ο ίδιος θυμάται ως μάθημα ζωής. ​​Σχετικά με το EP, ο Sunni είπε:

Το project αυτό είναι ένα μοτίβο όλης μου της ζωής. Προσπάθησα να πλησιάσω όσο πιο κοντά μπορούσα στην πηγή για να δημιουργήσω κάτι μαγικά αγνό […] Εμπνέομαι από όλες τις μορφές μουσικής […] Προέρχομαι από ένα υπόβαθρο εκλεκτικής μουσικής, επομένως είναι αναπόφευκτο η μουσική μου να ακούγεται όπως ακούγεται.

Προσωπικά, ακούω αυτό το άλμπουμ όλο το καλοκαίρι στο ποδήλατο μου. Μου θυμίζει ξεγνοιασιά, διακοπές, φρούτα, φιλιά και έρωτες. Μακάρι να κυκλοφορήσει κάποτε σε βινύλιο.

 

Constantine από το Fountation Design Lab

%d bloggers like this: