Μουσικά Updates του Αυγούστου – Part II

Μουσικά Updates του Αυγούστου

Part II: Μουσικά Updates του Αυγούστου που περιμένουμε (δεύτερο μισό του 2022)

Ναι εντάξει, έφυγε ο Αύγουστος… αλλά ένεκα διακοπών αργήσαμε λίγο 😅 Γκρικ σάμερ φορέβερ!

 

Kasabian – The Alchemist’s Euphoria (Αύγουστος)

Μετά από πέντε χρόνια και την αποχώρηση του τραγουδιστή Tom Meighan, οι Kasabian επέστρεψαν τον Αύγουστο με το πολύ αναμενόμενο The Alchemist’s Euphoria. Το πρώτο δείγμα το λάβαμε πίσω τον Οκτώβριο με το ALYGATYR. Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο για το δεύτερο single SCRIPTVRE, τα οποία άκουγα στο repeat μέχρι τον Ιούνιο που κυκλοφόρησε το CHEMICALS και ανακοινώθηκε το άλμπουμ και έκτοτε ανυπομονώ να ακούσω ολόκληρο το άλμπουμ από το αναλώνομαι στα singles όλον αυτόν τον καιρό. Βέβαια μεσολάβησε Αύγουστος και διακοπές, οπότε πατάω play τώρα…

 

Duckwrth – Chrome Bull (Σεπτέμβριος)

Τον Duckwrth τον έχω αγαπήσει πάαααρα πολύ κυρίως μέσα από τα τελευταία δύο άλμπουμ του (Supergood & SG8*) οπότε οποιαδήποτε νέα κυκλοφορία την αναμένω σαν μικρό παιδί. Ευτυχώς μας ενημέρωσε πως το επερχόμενο άλμπουμ θα λέγεται Chrome Bull και πως πρόκειται να έχει επτά τραγούδια, κάτι μεταξύ House, Drum & Bass, UK Garage και γενικότερα dance. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο ίδιος ο Ducky:

Ακούγεται σαν το μέλλον, αλλά δεν θέλω να το νιώθω τόσο πολύ σαν το μέλλον. Θέλω απλώς να το νιώθω καινούργιο. Το νέο είναι το μέλλον στην ουσία, ο ρυθμός μέσα από την κίνηση μέσω του μινιμαλισμού και μέσω του ηλεκτρονικού ήχου

και συνεχίζει:

  Η dance και η ηλεκτρονική μουσική ακούγεται ήδη σαν το μέλλον, ξέρεις. Φτιάχνω αυτή τη μουσική για να την χορέψω. Αυτή είναι η πρώτη μου σκέψη. Θέλω όταν έρχεσαι στις συναυλίες μου να μπορείς να κινείσαι και να μουσκεύεις από τον ιδρώτα. Just let it all out.

(σημείωση: το thumbnail δεν είναι το εξώφυλλο του δίσκου, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη)

 

Editors – EDM (Σεπτέμβριος)

Οι πλέον αγαπημένοι στο Ελληνικό κοινό, Editors, επιστρέφουν μετά την τελευταία τους κυκλοφορία του 2018, με νέο άλμπουμ με τίτλο EDM. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει τρία τραγούδια, τα Heart Attack, Karma Climb και Kiss. Έκτοτε αναμένουμε τον Σεπτέμβριο για να ακούσουμε ολόκληρο το άλμπουμ. Με τέτοια singles και τέτοιο εξώφυλλο, δε περιμένω τίποτα λιγότερο από ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ.

 

Kid Cudi – Entergalactic (Σεπτέμβριος)

O Kid Cudi (κιντ κάντι) είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Rapper, singer, songwriter, record producer, και ηθοποιός. Στην επερχόμενη δουλειά του τα κάνει όλα καθώς υπογράφει, πρωταγωνιστεί και έχει συνθέσει το soundtrack στην επερχόμενη σειρά Intergalactic, στη πλατφόρμα του Netflix. Ούτε ο Παπακαλιάτης να ‘ταν. Και φυσικά εγώ ανυπομονώ να δω και τη σειρά (όπου το trailer έχει Spiderman: Into the spiderverse vibes) αλλά και να ακούσω τη νέα του μουσική.

 

Red Hot Chili Peppers – Return of the Dream Canteen (Οκτώβριος)

Δεν προλάβαμε να ακούσουμε καλά καλά το Unlimited Love που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο (και εδώ που τα λέμε δεν με κέρδισε και πολύ, παρόλη την επιστροφή του John Frusciante), και οι RHCP επιστρέφουν έξι μήνες μετά (!) με νέο άλμπουμ, Return of the Dream Canteen. Τώρα μάλιστα! Mε τέτοιο εξώφυλλο και τίτλο ανυπομονώ περισσότερο να ακούσω τους νέους τους ήχους.

 

Προφανώς, πέρα από τα παραπάνω έχουν κυκλοφορήσει πολλές άλλες υπέροχες μουσικές, και αναμένουμε ακόμα πιο πολλές, κυριότερα:

 

Grimes κοιτάζω εσένα, έχεις υποσχεθεί EP και άλμπουμ…,

Watching You Tina Fey GIF by Unbreakable Kimmy Schmidt - Find & Share on GIPHY

 

Frank Ocean είμαι έξω από σπίτι σου και σου χτυπάω την πόρτα μανιωδώς, άσε τα κοσμήματα και πιάσε το μικρόφωνο!

Knocking Wake Up GIF by ALLBLK - Find & Share on GIPHY

Constantine από το Fountation Design Lab

 

Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ.

%d bloggers like this: