Χρήστος Κουρής | Συνέντευξη

Χρήστος Κουρής

Με αφορμή το live του Χρήστου Κουρή (Χρήστος Κουρής & Ελένη Δήμου Live @Caja de Musica 12 Νοέμβρη), ο Χρήστος Βασιλακόπουλος μίλησε μαζί του περί μουσικής.

Με μια πρώτη ματιά στο βιογραφικό σας, κάποιος μπορεί να δει ότι έχετε μια αγάπη στα συγκροτήματα. Είτε ως ιδρυτικό μέλος, είτε ως συμμετοχή. Τι είναι αυτό που ελκύει κάποιον να δημιουργήσει μια μπάντα, ένα συγκρότημα;

Η συντροφικότητα και η συνδημιουργία.

Έχω διαβάσει ότι ένα απόφθεγμα που σας αντιπροσωπεύει ανήκει στον Δ.
Πουλικάκο. Είναι ο ίδιος ο Πουλικάκος και όλοι όσοι μεγαλούργησαν μαζί του εκείνη την εποχή, καλλιτέχνες που όρισαν τις μουσικές σας επιλογές; Και αν ναι, σε ποιο τραγούδι τους θα θέλατε να είστε μέρος της ηχογράφησης του;

Ο Δημήτρης Πουλικάκος είναι ένας από αυτούς που με έχουν επηρεάσει, όχι μόνο ως προς τη μουσική, αλλά και ως στάση ζωής. Αν ζούσα εκείνη την εποχή θα ήθελα να είχα συμμετάσχει στο “Σκόνη, πέτρες, λάσπη”.

Στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής αλλά έχεις βρεθεί και σε θεατρικές
παραστάσεις. Το ’17 παρουσιάσατε την δική σας μουσική παράσταση αυτοσχεδιασμού βασισμένη σε μονολόγους. Σας αφορά το θέατρο και κάτω από ποιο πρίσμα;

Η παράσταση αυτή αποτελούσε μια πρόκληση και έναν πειραματισμό με έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, κατά τα άλλα δεν είμαι ούτε ηθοποιός ούτε σκηνοθέτης, το θέατρο με αφορά πρωτίστως ως θεατή.

Βρίσκεστε σε λίγες μέρες επί σκηνής με την Ελένη Δήμου. Τι να περιμένουμε από αυτή την καλλιτεχνική συνεύρεση και ποιο τραγούδι της θα θέλατε να επανασυστήσετε με νέο ήχο;
Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε για ένα live στην Φρανκφούρτη και έπειτα, 12 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, στο Caja de Musica. Εκεί θα παίξουμε τραγούδια από τον πρώτο και τον νέο μου δίσκο, ο οποίος ακόμα δεν κυκλοφορεί, τραγούδια από την δισκογραφική πορεία της Ελένης, καθώς και αγαπημένα μας τραγούδια άλλων συνθετών της ελληνικής σκηνής, τα οποία θα ερμηνεύσουμε μαζί. Θεωρώ την Ελένη Δήμου εξαιρετική ερμηνεύτρια, η δισκογραφική της παρουσία μας έχει δώσει πολλά, αν ήταν να διαλέξω κάποιο κομμάτι για να επανασυστήσω με νέο ήχο, αυτό θα ήταν το “Οι σταγόνες της αγάπης”.

Το τελευταίος σας album κυκλοφόρησε το 2020. Είστε κοντά σε κάτι
καινούργιο δισκογραφικά; Και αν ναι, τι θα μπορούσατε να μας πείτε για αυτό;

Ετοιμάζω μια καινούργια δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό. Περιέχει επτά τραγούδια, κάθε ένα με τον δικό του ήχο και την δική του προσωπικότητα. Τα τραγούδια αυτά εκφράζουν κοινωνικές ανησυχίες, φλερτάρουν με τον έρωτα και μιλούν για καταστάσεις και βιώματα.

Τέλος, ποια είναι τα σχέδια σας για την νέα χρονιά και τι θα προσπαθήσετε
να κατακτήσετε σε αυτήν;

Είναι τα ίδια σχέδια που είχα πάντα, να γράφω, να παίζω μουσική και να ηχογραφώ. Κάθε νέα χρονιά προσπαθώ να το κάνω συχνότερα και καλύτερα.

Πληροφορίες για το Live:

https://www.facebook.com/cajadm/

%d bloggers like this: