Είδαμε: Ο Κύριος Σμιθ Ανοίγει την Πόρτα | Πάστα φλώρα

Κάθεσαι χαλαρός στην πολυθρόνα σου, την ώρα που κάποιος χτυπάει την πόρτα. Καλησπέρα, έφερα την πίτσα σας, λέει ένας νεαρός με κίτρινο αδιάβροχο. Δεν παράγγειλα λες εσύ, δεν είπα ότι έφερα την πίτσα που παράγγειλατε λέει αυτός και ο σουρεαλισμός καλά κρατεί.

Ποιος διάολο είναι ο τύπος και τι θέλει μέσα στο σπίτι σου; Και το κυριότερο, τι σου ήρθε και του άνοιξες;

Ο χρόνος ξεκινάει και ο κύριος Σμιθ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να καταφέρει τελικά να γλυτώσει από τον παλαβό που κραδαίνει απειλητικά εκείνο το άδειο κουτί της πίτσας.

Ο Γιάννης Σοφολόγης είναι ο νεαρός με το αδιάβροχο. Εξαιρετικός. Η σκηνοθέτης τον άφησε πάνω στη σκηνή του θεάτρου και εκείνος προσαρμοστηκε αμέσως. Είναι γλυκός, λιγάκι τρυφερός, η ανάγκη της δουλειάς βλέπεις, δεν φταίει αυτός μωρέ έπρεπε να “φέρει την πίτσα” και εντάξει τον λες και ταλαντούχο, πολύ. Φοράει και ρούχα που ταιριάζουν στην περίσταση. Μόλις πάτε να δείτε την παράσταση, θα το διαπιστώσετε. Αν άλλαξε ρούχα δεν φταίμε εμείς.

Ο  Παναγιώτης Μπουγιούρης είναι ο κύριος Σμιθ, ο οποίος για τα επόμενα περίπου 75′ θα προσπαθεί να σκεφτεί γιατί άνοιξε την αναθεματισμένη πόρτα και ποιο από τα κωλόπαιδα στο γραφείο τού κάνει πλάκα. Το πρόσωπο του θα περάσει όλα τα στάδια από το τι διαολο συμβαίνει μέχρι του γιατί εμένα; θα ισορροπήσει εξαιρετικά ανάμεσα στη νωχελικότητα και την αλαζονεία που υπαγορεύει ο ρόλος.

Η Μαρία Αιγινίτου είναι η σκηνοθέτις. Αλλά είναι και η μετενσάρκωση της Μάρθας Καραγιάννη που τυγχάνει και γειτόνισσα του κυρίου Σμιθ. Καλή μαγείρισσα, μας έσπασαν τη μύτη οι κεφτέδες της. Είναι εδώ, για να κάνει το δίλημμα του κυρίου Σμιθ ακόμη πιο δύσκολο και να αποδείξει ότι δεν υφίσταται το άλλο δίλημμα σκηνοθεσία ή ερμηνεία, τα καταφέρνει και στα δύο εξαιρετικά.

Αν ψάχνετε μια παράσταση που θα γελάτε μέχρι και την ώρα που χειροκροτάτε, αυτή είναι η παράσταση για εσάς. Αν θέλετε μια παράσταση κεντρικά, δίπλα στο μετρό, μικρής διάρκειας και με καλές ερμηνείες, πάλι αυτή είναι η παράσταση για εσάς. Γενικότερα, είναι από τις παραστάσεις που συνδυάζουν το έξυπνο κείμενο του Σάκη Σερέφα, μια καλή σκηνοθεσία και   σούπερ ερμηνείες. Ο συνδυασμός που σκοτώνει… If you know what I mean!

Συλβάνα Παπαϊωάννου

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

Leave a Reply