Είδαμε: Σπασμένο Γυαλί | Πάστα Φλώρα

Σπασμένο Γυαλί

Ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τη ζωή ενός ατόμου. Μια είδηση στην εφημερίδα προκαλεί την παράλυση μιας γυναίκας. Ξαφνικά τα πόδια της δεν την κρατούν. Αδυνατεί να σηκωθεί από την καρέκλα. Όσο και αν προσπαθεί να περπατήσει δεν τα καταφέρνει. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς μια είδηση από την άλλη μεριά του πλανήτη την τάραξε τόσο.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται. Πάνω στη σκηνή ξεδιπλώνεται η αλήθεια που όλοι φοβούνται. Το γυαλί σπάει και όλα πλέον είναι ορατά. Τα κομμάτια του στο πεζοδρόμιο, σε μια χώρα τόσο μακριά, γίνονται αφορμή να πέσουν οι μάσκες. Η βία και η καταπίεση παίρνουν πολλές μορφές. Τυχαία γεγονότα ανακαλούν από τη μνήμη μας καλά κρυμμένες πληγές.

Γίνονται αφορμή να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή που γλύστρησε μες απ’ τα χέρια μας. Να σπάσουμε τα δεσμά των πρέπει και να περπατήσουμε ξανά.

Μια δυνατή παράσταση που πραγματευεται τις κοινωνικές συνιστώσες της μικροαστικής τάξης, μιας κοινωνίας στα πρόθυρα του πολέμου και μιας οικογένειας που η εικόνα της θρυμματίζεται εν μια νυκτί όπως το γυαλί.

Δεν είναι εύκολο έργο. Καθόλου εύκολο. Είναι σκληρό και ρεαλιστικό. Γραμμένο χρόνια πριν, αλλά παραμένει αρκετά επίκαιρο, καθώς ασχολείται με θέματα που ακόμα δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η παράσταση είναι τροφή για σκέψη. Είναι και αυτή μια αφορμή, για να δούμε τις αλήθειες που κρύβουμε μέσα μας από φόβο.

Συλβάνα Παπαϊωάννου

Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

Leave a Reply

%d