Απόλυτη Αυτοπεποίθηση – Lisa Bilyeu

Η Lisa Bilyeu μέσα από το βιβλίο Απολύτη Αυτοπεποίθηση, μια κάπως αυτό-βιογραφική, αφήγηση μας δίνει τα 10 μαθήματα για να γίνουμε εμείς οι ήρωες της ζωής μας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις κάκτος με μετάφραση της Μαίρης Κωνσταντούρου.

Η Lisa είναι μια γυναίκα μεγαλωμένη με μια κλασσική ελληνική συντηρητική κουλτούρα, γάμος, παιδιά, ξέρετε τώρα. Κόντρα σε αυτή, έχει μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες τα οποία συμπεριλαμβάνουν και την δημιουργία ταινιών, κάτι που κατάφερε να πείσει την οικογένειά της να ακολουθήσει. Κάπου εκεί λοιπόν γνωρίζει τον έρωτα της ζωής της, ο οποίος είναι… καθηγητής της! Κόντρα για άλλη μια φορά, παντρεύεται, μένουν μαζί και προσπαθούν να κάνουν μαζί τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ο Τομ, ο άντρας της, είναι σε μια εταιρεία και καθώς πλησιάζουν τόσο κοντά στα όνειρά τους, η Λίσα κάνει πίσω και ζει στο φουλ την καριέρα της ως νοικοκυρά. Βρίσκει τρόπους να είναι κυριολεκτικά η καλύτερη για σχεδόν 8 χρόνια, με απόλυτη αυτοπεποίθηση! Μετά από αυτά τα χρόνια, αποφασίζουν πως μπορούν καλύτερα. Έτσι, ο Τομ μαζί με τους συνεργάτες του ιδρύει μια εταιρεία που κάνει θραύση. Φυσικά εκεί χρειάζεται κάποιος υπάλληλος και η Λίσα αναλαμβάνει τα πάντα. Και γίνεται για άλλη μια φορά η καλύτερη, με απόλυτη αυτοπεποίθηση!

Η δυστυχία όμως ακόμα υπάρχει. Είναι με τον άντρα της ζωής της, έχουν μια επιτυχημένη επιχείρηση -μικρή μεν, θα γίνει πολύ μεγάλη δε- αλλά ακόμα κάτι λείπει. Σιγά σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί τι της λείπει… και όχι δεν είναι τα παιδιά, όπως της θυμίζει η οικογένειά της, αλλά τα όνειρά της.

Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στο βιβλίο της. Μας δείχνει πως σε κάθε κατάσταση που ζεις, όσο εύκολη ή δύσκολη και αν είναι, πρέπει να ξεπεράσεις πολλές προκλήσεις. Ποτέ δεν είναι απλό το να κάνεις κάτι για πρώτη φορά, όμως μετά γίνεται συνήθεια. Μας παρουσιάζει ακόμα και πολύ άβολες στιγμές της ζωής της, μας ανοίγει την καρδιά της και μας δείχνει πως να πορευτούμε με απόλυτη αυτοπεποίθηση!

 

Νάνσυ Κατσαρού