Εξάρχεια city – Στέλλα Καραμπακάκη

Εξάρχεια City

Εξάρχεια city. Αθήνα. Η τσιμεντούπολη της Ελλάδος. Η πόλη με την μεγαλύτερη κινητικότητα σε πολλά επίπεδα. Κόσμος περπατάει, κόσμος κυκλοφορεί, κόσμος κοιτάει, κόσμος αράζει, κόσμος αγαπάει, κόσμος ερωτεύεται, κόσμος κλαίει, κόσμος πονάει. Μια πόλη γεμάτη από ανθρώπους που δημιουργούν καταστάσεις, δημιουργούν συναισθήματα, δημιουργούν δεσμούς. Μέσα της όμως, αυτή η πόλη κρύβει θησαυρούς. Ποιο συγκεκριμένα, κρύβει ερωτικούς θησαυρούς.

Που υπάρχει όλο αυτό το χρυσάφι, βρε παιδί μου όμως; Σε μια περιοχή πολυσυζητημένη. Το όνομά της απασχολεί συχνά το ενδιαφέρον των ειδήσεων και του διαδικτύου, για αλλιώτικους σκοπούς βέβαια. Ποιος μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κρύβει ένα café bar, ένα μεζεδοπωλείο, ένα βιβλιοκαφέ, στην καρδιά της Αθήνας. Στα Εξάρχεια city! Μεταξύ μολότοφ και δακρυγόνων, κυκλοφορούν και ερωτικές περιπτύξεις ανάμεσα σε χαρακτήρες που δεν πάει ο  νους σας.

Το βιβλίο της αγαπητής Στέλλας Καραμπακάκη, μας ταξιδεύει στα στενά των Εξαρχείων μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της. Ήρωες της διπλανής πόρτας, εν ολίγης, που ψάχνουν τον έρωτα στους ανθρώπους γύρω τους. Ερωτικά φιλιά και υποσχέσεις κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα, ώσπου η σαπουνόφουσκα σκάει και πέφτει στα τσιμέντα της πραγματικότητας και τότε νέος κύκλος εξερεύνησης ερωτικού συντρόφου ξεκινά από την αρχή.

Ειλικρίνεια, ζωντάνια, χιούμορ αναδεικνύονται από την γραφή της Καραμπακάκη. Πρωταγωνιστές ρεαλιστικοί, ανθρώπινοι, με ελαττώματα και προτερήματα κάτι που στις μέρες μας σπανίζει από πολλά βιβλία κοινωνικού περιεχομένου. Πολύ κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα, διαβάζουμε σελίδες με κωμικοτραγικές καταστάσεις γνωριμίας όπου ο θεός έρωτας με τα βελάκια του αστόχησε λιγάκι. Όπως έχουμε καταλάβει όλοι μας τουλάχιστον, σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο, πολλά πράγματα δεν κρατούν για πάντα και όλα είναι πιθανό να συμβούν. Το σύμπαν ακούει, βλέπει και γελάει με τα χάλια μας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αν με ρωτάτε.

Όποιος, λοιπόν, ενδιαφέρετε για ένα βιβλίο που θα του κρατήσει ευχάριστη συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα που μας κατακλύζει, βάλτε κρασάκι, απλώστε κουβερτάκι και απολαύστε άφοβα Καραμπακάκη.

Όλγα

http://likofos.gr/