Ο άνεμος που σαρώνει – Selva Almada

Ο άνεμος που σαρώνει

Το βιβλίο Ο άνεμος που σαρώνει, της Selva Almada, εξιστορεί την ιστορία ενός ταξιδιώτη στην Αργεντινή. Ενός ανθρώπου που αναζητά να διδάξει το Ευαγγέλιο στον τοπικό πληθυσμό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο αιδεσιμότατος Πίρσον, συναντάει διάφορους ανθρώπους, ενώ ανακαλύπτει επίσης το παρελθόν και τα μυστικά τους. Στο ταξίδι τον συντροφεύει η έφηβη κόρη του.

Η Selva Almada με το βιβλίο της μάς ταξιδεύει στην εξοχή της Αργεντινής και μας παρουσιάζει μια απλή και όμορφη ιστορία γεμάτη ανθρώπινα συναισθήματα και σκέψεις. Ο τρόπος που περιγράφει το τοπίο και τους χαρακτήρες, βάζουν τον αναγνώστη στο κέντρο της ιστορίας.

Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και πραγματικοί. Η απλότητα της ιστορίας τους καθιστά πιο ανθρώπινους και προσιτούς. Η Selva Almada καταφέρνει να περιγράψει το τοπίο και το περιβάλλον των χαρακτήρων με έναν ποιητικό τρόπο. Δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας, μας συνεπαίρνει.

Οι αναφορές στην ιστορία και τον πολιτισμό της Αργεντινής, προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο στην ανάγνωση. Οι αναφορές στις παραδόσεις, τα έθιμα και την ιστορία της χώρας, παρέχουν μια εικόνα της κουλτούρας και της ζωής στην Αργεντινή.

Ο άνεμος που σαρώνει είναι ένα βιβλίο που θα πρότεινα σε όσους αναζητούν μια ευχάριστη ανάγνωση. Ένα βιβλίο που συνδυάζει ωραία γραφή με την ανακάλυψη μιας νέας κουλτούρας. Ενός νέου πολιτισμού και τόπου.

Ο άνεμος που σαρώνει