Το βιβλίο του Harold Koplewicz με τίτλο Η θεωρία της σκαλωσιάς, αποτελεί εξαιρετική πηγή πληροφοριών και συμβουλών για γονείς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μεγαλώσουν παιδιά με αυτοπεποίθηση.
Το βιβλίο επικεντρώνεται στη σημασία της δημιουργίας ενός πλαισίου που θα υποστηρίζει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους, παράλληλα με τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.
Αν και δεν έχω παιδιά, πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς. Περιέχει πρακτικές συμβουλές και τεχνικές για να αναθρέψουν παιδιά με αυτοπεποίθηση.
Ο Harold Koplewicz παρουσιάζει πραγματικές ιστορίες και παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία και την εργασία του στην ψυχιατρική και την παιδοψυχιατρική.
Οι έρευνες που παρουσιάζονται υποστηρίζουν τις ιδέες του για την ανατροφή παιδιών με αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα. Συνοδευόμενες από πραγματικές ιστορίες και παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία.
Ο συγγραφέας αναφέρει πόσο χρήσιμο είναι να δείχνουμε στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν την ανησυχία και τον φόβο. Και πώς να επικοινωνούν και να αναπτύσσουν σχέσεις με άλλα παιδιά και ενήλικες.
Παρόλο που το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πιστεύω ότι μπορεί να είναι χρήσιμο και για άλλους αναγνώστες. Άτομα που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των παιδιών και την αντιμετώπιση της ανησυχίας και του στρες στην εποχή μας. Είναι ένας καλός τρόπος να έρθουμε σε επαφή με το αγχωμένο μικρό παιδί που κρύυβουμε μέσα μας.
Ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με παιδιά. Ανήψια, βαφτιστρίρια, παιδιά φίλων, κτλ. Είναι καλό να γνωρίζουμε πώς να μιλάμε μαζί τους, ώστε ακόμα και με μια μικρής διάρκειας κουβέντα, να τους δώσουμε άλλο ένα εφόδιο για το μέλλον.
Και όπως λέει και στην περιγραφή: Οι υγιείς ενήλικες δεν προκύπτουν απλώς τυχαία…
https://minoas.gr/product/the-scaffold-effectraising-resilient-self-reliant-and-secure-kids/