Το μενού του έρωτα – Barreau Nicolas

Το μενού του έρωτα

Το ξεκίνημα κάθε ερωτικής ιστορίας είναι τέλειο. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που αρέσει τόσο στα ζευγάρια να ανατρέχουν στην αρχή της ιστορίας τους…

Η Ορελί και ο Αντρέ είναι ένα ζευγάρι, που ύστερα από την επεισοδιακή τους γνωριμία στο πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Η εποχή των κερασιών, έρχονται στο βιβλίο Το μενού του έρωτα να μας δείξουν με τις πράξεις τους το πόσο εύκολα μπορείς από τον έρωτα να περάσεις στους τσακωμούς και την ζήλια.

Ο συγγραφέας έφτιαξε κινηματογραφικούς χαρακτήρες και σκηνικά.Μας τριγυρίζει στα σοκάκια του Παρισιού,μας φτιάχνει συνταγές που καθεμιά τους θα σε κάνει να θες να φας και τις σελίδες μαζί. Καθ’ όλη την διάρκεια ανάγνωσης του βιβλίου, ένιωθα ότι παρακολουθούσα μια γαλλική ταινία με όλα τα κλισέ της. Όμορφα τοπία, ερωτευμένα ζευγάρια που τριγυρνούν πιασμένοι από το χέρι. Αυτά ήταν και τα στοιχεία του βιβλίου που μου άρεσαν.

Δεν έχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο, επομένως δεν μπορώ να ξέρω αν χρειαζόταν όντως η συνέχεια της ιστορίας.Θεώρησα πως ο συγγραφέας ήθελε να δείξει ότι εκτός από τον έρωτα με τα φιλιά, το σεξ,τα χαμόγελα και την αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας,υπάρχει και μια πιο άσχημη πλευρά του, που έρχεται με την τριβή.Εκεί που ξεκινούν οι τσακωμοί.Το σημείο που αναρωτιεσαι για τις επιλογές σου. Εκεί που όσα μέχρι τότε σου άρεσαν στον άλλο,τώρα τα κοιτάς με αμφιβολία.

Θα ήμουν ευχαριστημένη αν έμενε σε αυτά τα στοιχεία ως αρνητικά μια σχέσης. Ωστόσο, θεωρώ πως είχε στο μυαλό του έναν συγκεκριμένο τύπο έρωτα.Έβαλε μέσα την υπερβολική ζήλια, την έλλειψη εμπιστοσύνης και γενικά μια κάπως πιο τοξική πλευρά της άλλοτε όμορφης σχέσης.Καταλαβαίνω τι ήθελε να θίξει μεν. Το έκανε για εμένα, με λάθος τρόπο δε. Το μικρόβιο της ζήλιας υπάρχει μέσα μας.Είναι όμως άλλο το να υπάρχει ένα ίχνος του και άλλο να φτάνεις σε υπερβολές και να καταλήγεις να μην σέβεσαι τον άνθρωπό σου.

Ενδεχομένως να είναι υπερβολική η δική μου άποψη πάνω στο θέμα. Στατιστικά όμως, έχει αποδειχθεί πως τέτοια δείγματα ζήλιας δεν μένουν μόνο στα λόγια. Όχι ότι μέσα στο βιβλίο βλέπουμε τόσο ακραίες συμπεριφορές, μην παρεξηγηθω. Τοποθετώ την άποψη μου εντελώς εμπειρικά. Όλα ξεκινούν από κάπου και όσο τα αφήνεις να περνούν, τόσο χειρότερα θα γίνονται!

Σέρυ Μπέντο

Διαβάστε ένα απόσπασμα από Το μενού του έρωτα εδώ:

https://www.patakis.gr/files/1195530.pdf