Ο μοναχός που δεν ήθελε να έχει δίκιο

Ο μοναχός που δεν ήθελε να έχει δίκιο

Ο μοναχός που δεν ήθελε να έχει δίκιο – Μπιορν Νατίκο Λίντεμπλαντ

Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αυτοβελτίωση

ISBN: 978-618-02-2654-6

Κωδικός: 32864

Σελίδες: 232

Διαστάσεις: 14 × 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 16/10/2023

Τιμή: 15,50€

Κείμενο οπισθόφυλλου:

Ας ξεκινήσουμε με το τι δεν είναι αυτό το βιβλίο. Δεν είναι για τη θρησκεία. Ούτε σας λέει πώς να ζείτε τη ζωή σας. Δεν μιλάει για καινούρια πιστεύω. Από την άλλη, είναι ένας φωτεινός οδηγός για το πώς να αντιμετωπίζετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας με έναν τρόπο που θα κάνει τη ζωή σας πιο απολαυστική, ελεύθερη και σοφή.

Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ότι μπορούμε να καθορίζουμε τον δρόμο που παίρνει η ζωή μας. Συχνά, όμως, τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε – στην πραγματικότητα, σπανίως το κάνουν.

Τι μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε στον τρόπο που εξελίσσεται η ζωή μας; Να ζούμε ελεύθεροι, να μείνουμε ταπεινοί και να βρίσκουμε παρηγοριά στις δύσκολες στιγμές;

Στο βιβλίο αυτό ο πρώην μοναχός Björn Natthiko Lindeblad δίνει συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα και να τη θεω­ρούμε φυσικό μέρος της ζωής. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν επιλέγουμε τις σκέψεις μας. Μπορούμε μόνο να επιλέγουμε αν θα τις πιστέψουμε ή όχι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Περίπου στην ηλικία των είκοσι πέντε ετών ο Björn Natthiko Lindeblad (Μπιορν Νατίκο Λίντεμπλαντ) αφήνει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως επιχειρηματικό στέλεχος και χαρίζει όλα του τα υπάρχοντα, για να γίνει βουδιστής μοναχός στην Ταϊλάνδη. Εκεί του δίνουν το μοναστικό όνομα Νατίκο, που σημαίνει «αυτός που μεγαλώνει με σοφία». Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, επιστρέφει στην πατρίδα του τη Σουηδία. Εντελώς χαμένος, άνεργος και δίχως χρήματα, πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Αλλά χάρη στα μαθήματα που πήρε από τη μοναστική ζωή και την υποστήριξη συγγενών και φίλων, ανακαλύπτει ένα νέο μονοπάτι μπροστά του, γίνεται ένας πολύ αγαπητός δημόσιος ομιλητής και δάσκαλος διαλογισμού.

Στο βιβλίο Ο μοναχός που δεν ήθελε να έχει δίκιο ο Μπιορν μοιράζεται τις γνώσεις που απέκτησε με κόπο και μας δείχνει πώς μπορούμε να ζούμε πιο ουσιαστική ζωή, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την πνευματική μας υγεία.

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

https://minoas.gr/PDF/32864_Preview.pdf

 

%d bloggers like this: