Στις 7 Κορυφές – Μαρία Ρουσάκη & Χριστίνα Φλαμπούρη

Στις 7 Κορυφές

Η Χριστίνα Φλαμπούρη, ορειβάτισσα, η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και η μόνη μέχρι στιγμής που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project», και η Μαρία Ρουσάκη, συγγραφέας πολλών βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνυπογράφουν ένα υπέροχο παιδικό παραμύθι που μας ταξιδεύει στις 7 κορυφές του κόσμου.  

Η ηρωίδα του παραμυθιού, η μικρή Χριστίνα, ξεκινάει να κατακτήσει τον μεγάλο στόχο της. Να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί, κατακτώντας μέχρι και την πρώτη κορυφή, νικώντας τον φόβο της για τα ύψη.

Μαζί της ανεβαίνουμε και εμείς στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε κάθε ήπειρο. Ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο ταξίδι, κατά το οποίο η μικρή Χριστίνα βρίσκεται κάθε μέρα αντιμέτωπη και με μια διαφορετική πρόκληση. Αλλά πάντα έτοιμη να ανέβει στην κορυφή παρά τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.  

Το ταξίδι αυτό αποτελεί πραγματική έμπνευση για μικρούς και μεγάλους. Κάθε βήμα, κάθε κορυφή φέρνει την μικρή Χριστίνα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου της. Δείχνοντας, έτσι, και σε εμάς ότι αν παλέψουμε για τα όνειρά μας, όσο μεγάλα και άπιαστα και να μοιάζουν, αυτά είναι εφικτά.

Στις 7 Κορυφές συναντάμε 7 μαθήματα

Μαθήματα που εφάπτονται όχι μόνο στον χώρο της ορειβασίας, αλλά πάνω σε οποιονδήποτε στόχο θελήσουμε να κυνηγήσουμε και στην προσωπική πνευματική εξέλιξή μας εν γένει.

Η μικρή Χριστίνα αποτελεί πηγή έμπνευσης για το αναγνωστικό της κοινό, μας ταξιδεύει και μας γεμίζει αισιοδοξία, ελπίδα και θέληση να κατακτήσουμε τις δικές μας κορυφές.  

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα πολύ όμορφο παιδικό παραμύθι που μας μαγεύει μέσα από το ταξίδι του. Την εικονογράφηση του παραμυθιού έχει επιμεληθεί η Κιάρα Φεντέλε. Χαρίζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το υπέροχο ταξίδι που πραγματοποιούμε μαζί με την μικρή ορειβάτισσα.

Ζωντανές, ευφάνταστες και πολύχρωμες εικόνες αγκαλιάζουν το κάθε βήμα της μικρής Χριστίνας και καλούν και εμάς να ανηφορίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε μαζί της.  

Γεωργία- Σαβίνα Αποστολοπούλου

Το βιβλίο Στις 7 Κορυφές κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

https://www.patakis.gr/product/646495/vivlia-paidika–efhvika-paidikh-neanikh-logotexnia/Stis-7-korufes/