Don’t Worry Darling | Οι ταινίες και η πρόταση της εβδομάδας

Don't Worry Darling

Don’t Worry Darling | Οι ταινίες και η πρόταση της εβδομάδας

Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα από την στήλη για τις ταινίες θα έχουμε την πρόταση της εβδομάδας και παράλληλα και ποιες άλλες ταινίες θα είναι διαθέσιμες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Olivia Wilde, το 2019, πέρασε για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και μας έδωσε μια πραγματικά υπέροχη ταινία με τον τίτλο Booksmart. Εκείνη η ταινία την επανασύστησε τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς όπου έλαβε διθυραμβικά σχόλια για την σκηνοθεσία της και έφτασε να κερδίσει μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας στα BAFTA.

Όλοι περίμεναν το επόμενο της βήμα και να που από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες το κοινό έχει την επιλογή να δει την νεα της ταινία, Don’ t Worry Darling (⭐⭐⭐1/2).

Μπορεί η ταινία πριν καν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες να είχε μια κακή δημοσιότητα λόγω κάποιων σκανδάλων αλλά όλα έχουν να κάνουν αν ο θεατής θα περάσει καλά με αυτή του την επιλογή. Η απάντηση είναι περίπου ναι, μιας και το Don’t Worry Darling έχει αρκετά θέματα αλλά υπερισχυεί τόσο η πρωταγωνίστρια όσο και η ανατροπή στο τελευταίο μέρος της ταινίας που δικαιώνει όλα όσα έβλεπε ο θεατής πριν.

Η Alice (Florence Pugh) και ο Jack (Harry Styles), είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει σε μια κλειστή κοινωνία στην έρημο της Αμερικής που ανήκει στην εταιρία όπου δουλεύει ο Jack. O Jack κάθε μέρα φεύγει για μια δουλεία που η Alice δεν ξέρει τίποτα παρά ότι τους προσφέρει την άνεση στην καθημερινότητα που και οι δυο βιώνουν. Όμως η Alice σε μια ρουτίνα μαζί με όλες τις άλλες γυναίκες που επαναλαμβάνεται χωρίς καμία αλλαγή κάθε μέρα, αρχίζει και παρατηρεί διάφορες ενδείξεις που της προκαλούν μια ανησυχία και φόβο.

Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα θρίλερ και για ένα μυστικό που όλα στηρίζονται και περιτριγυρίζουν γύρω απ’ αυτό. Για όλους όσοι από το trailer ψιλλιάστηκαν λίγο τι τους θυμίζει, έχουν δίκιο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση πάνω στην ταινία Stepford Wives χωρίς όμως να το ομολογούν. Το τρίτο μέρος της ταινίας όμως δικαιώνει καλύτερα από ότι το ανάλογο σε εκεινή την ταινία όπου πατάει αυτή η ‘’διασκευή’’. Χωρίς να το προδώσω φαίνεται πιο λογικό και ίσως πιο τρομακτικό στην προοπτική ότι ίσως και να συμβεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Η Florence Pugh είναι ο λόγος για να δείτε την ταινία και από μεριά της δεν θα σας κάνει να το μετανιώσετε. Η Pugh αναδεικνύεται σε μια μεγάλη δύναμη του Hollywood και σίγουρα δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από αυτήν. Όσο για τον Harry Styles στον πρώτο του μεγάλο ρόλο στον κινηματογράφο, καταφέρνει και στέκεται δίπλα στην Pugh και την βοηθάει να λάμψει, μιας και αυτός είναι ο ρόλος του στην ταινία.

Παράλληλα κυκλοφορεί και η ταινία Broadway (⭐⭐), η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά.

Η Νέλλυ είναι μια κοπέλα που έχει φύγει από το σπίτι της και καταλήγει να ζει ως στρίπερ σε μια Αθήνα σκοτείνη, σκληρή και γεμάτη πόνο. Η γνωριμία της με τον Μάρκο, μετά από μια επεισοδιακή νύχτα, καταλήγει στην στοά του θεάτρου Broadway αλλά και στο ίδιο το ετοιμορρόπο θέατρο όπου μια ομάδα περιθωριακών ζει στα χαλάσματα. Από εκεί η ταινία είναι ένα αστικό φαρ ουέστ στα στενά και τους δρόμους της πρωτεύουσας όπου η επιβιώση είναι ο πρωταρχικός σκοπός.

Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή είναι η συνολική παραγωγή της ταινίας όπου η μετατροπή και η δημιουργία των τοπίων είναι πραγματικά υποδειγματική και το καλύτερο ατού της ταινίας. Έπειτα έρχεται η επιστροφή του Χρήστου Πολίτη στον κινηματογράφο μετά από δεκαετίες με έναν ρόλο μικρό αλλά σωστό διαμάντι που θα σε κάνει να ξεχάσεις την εικόνα του Γιάγκου Δράκου από την Λάμψη.

Όμως η ταινία είναι άνιση και σχετικά αργή. Πάντα λέμε ότι οι ταινίες χρειάζεται να μην ‘’βιάζονται’’ και να ξετυλίγουν την πλοκή με ηρεμία και τον ρυθμό που απαιτεί η κάθε σκηνή αλλά σε αυτή την ταινία φαίνεται ότι η νουαρ αισθητική δεν βοηθάει στην αναποσπαστή προσοχή του κοινού.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

https://www.imdb.com/video/vi707445273/?playlistId=tt10731256&ref_=tt_ov_vi

 

%d bloggers like this: