Από Μέσα | Κριτική Παράστασης

Από Μέσα

Το Θέατρο 104 υποδέχτηκε το κοινό για την πρεμιέρα της παράστασης Από Μέσα με τον ηθοποιό Άγγελο- Προκόπιο Νεράντζη και σκηνοθέτη τον Χρήστο Τσαβλίδη. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα Nutshell του Βρετανού συγγραφέα Ian McEwan και έχει διασκευαστεί από τους δύο παραπάνω συντελεστές.

Η παράσταση αποτελεί έναν πολύ καλοφτιαγμένο μονόλογο που περιλαμβάνει και αρκετά στοιχεία από stand up κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον του θεατή σταθερό και ζωντανό. Όσον αφορά την υπόθεση ο πρωταγωνιστής ενσαρκώνει ένα… έμβρυο που βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του και ακούει όσα συμβαίνουν στη ζωή της!

Το αγέννητο παιδί ουσιαστικά παρακολουθεί τα πάντα και μας μεταφέρει τα συναισθήματα και τις συζητήσεις της με τον εραστή της. Το κοινό είναι σαν να βρίσκεται παρόν στην περιπετειώδη ζωή της Τρούντι που είναι γεμάτη φόρτιση, σκάνδαλο και έγκλημα!

Όλα αυτά μας τα μεταφέρει ο ταλαντούχος Άγγελος- Προκόπιος Νεράντζης με μοναδικό εφόδιο τη φωνή του και ένα μικρόφωνο. Διαχειρίστηκε τον ρόλο με περίσσια ενέργεια, αμεσότητα και φρεσκάδα. Το κωμικό στοιχείο δύσκολα ικανοποιεί σε σχέση με το δραματικό, αλλά ο ηθοποιός φάνηκε να αποδίδει και στα δύο σε ισάξιο βαθμό.

Σε πολλά σημεία μας παρέσυρε στο γέλιο ενώ κρατούσε τη διάθεση ζωηρή καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Από την άλλη, όταν χρειάστηκε να μας μεταφέρει τον μονόλογο του πατέρα, έγινε αντιληπτή η ικανότητά του ως ηθοποιός να ενσαρκώνει ακόμα και το δραματικό ύφος.

Προτείνω αυτήν την παράσταση σε όλες και όλους γιατί είναι ευχάριστη και διασκεδαστική χωρίς όμως να είναι ελαφριά ή ρηχή. Και αυτό επειδή υπάρχουν στιγμές που ο θεατής μπαίνει σε σκέψη για τα ευτράπελα της ζωής και την τραγική ειρωνεία της. Σε κάθε περίπτωση θα χορτάσετε ταλέντο. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

Από Μέσα   https://www.viva.gr/tickets/theater/apo-mesa-1/

 

Χριστίνα Χανιώτου (@dreama_project)