Last Night in Soho | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Last Night in Soho

Last Night in Soho

Η Eloise, είναι μια κοπέλα από την επαρχία της Αγγλίας, που ακολουθεί το όνειρο της να σπουδάσει σχέδιο και μόδα στο Λονδίνο. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στην δεκαετία του ’60 αλλά και ένα παρελθόν αφού η μητέρα της είχα ψυχικά προβλήματα, το οποία κατέληξαν σε αυτοκτονία.

Στο Λονδίνο, η απότομη αλλαγή σκηνικού αλλά και το bullying από τις συμφοιτήτριες της στην σχολή, την αναγκάζει να φύγει από την φοιτητική εστία και να ψάξει για ένα δικό της σπίτι.

Σε αυτό όμως το σπίτι τα βράδια συμβαίνει κάτι περίεργο. Η ίδια ενώ κοιμάται μεταφέρεται και ζει την ζωή της μιας νεαρής κοπέλας την δεκαετία του ’60, της Sandie. Γρήγορα όμως κατανοεί ότι αυτά που βλέπει δεν είναι παραισθήσεις αλλά γεγονότα που έχουν γίνει και που καταλήγουν σε ένα φόνο. Πενήντα χρόνια μετά η ίδια πρέπει να ανακαλύψει τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Αυτή είναι η πλοκή της νέας ταινίας του Edgar Wright με τίτλο Last Night in Soho, του σκηνοθέτη που μας έδωσε το εκπληκτικό Baby Driver του 2017 και της σατιρικής τριλογίας τρόμου Three Flavours Cornetto.

Η ταινία του Wright έχει τις σωστές δόσεις τρόμου αλλά και την αγωνία που χρειάζεται σε ένα θρίλερ, για να σε κρατάει καθηλωμένο σε ότι γίνεται μέσα σε αυτή και να μην χάνεις στιγμή. Μπορεί λίγο πολύ όλα να τα έχουμε ξαναδεί αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το πως στο παρέχει κάποιος και η ποιότητα της παραγωγής.

Στην συγκεκριμένη ταινία η παραγωγή είναι από τις καλύτερες της χρονιάς και τόσο τα κοστούμια όσο και το soundtrack της ταινίας, σίγουρα έχουν πιθανότητες να βρεθούν στην κούρσα για τα φετινά Oscar.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε την Thomasin McKenzie

Η νεαρή ηθοποιός αποκτά όλο και πιο πολύ την δυναμική να είναι το επόμενο μεγάλο όνομα στο Hollywood. Μόνο μέσα στην διετία που μας πέρασε έχει προσθέσει στην φιλμογραφία της ταινίες όπως: Old, Jojo Rabbit, The King αλλά και το πολύαναμενόμενο The Power of the Dog με τον Benedict Cumberbatch που κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο Netflix.

Η McKenzie έχει την εμφάνιση αλλά και το ταλέντο για να μπορέσει να κρατήσει το κοινό και να ενδιαφερθεί για τον όποιο ρόλο υποδύεται. Μεγάλο ατού της η εκφραστικότητα της.

Δίπλα της, η Anya Taylor-Joy ως το κορίτσι από την δεκαετία του ’60. Το διαμάντι που όλοι γνώρισαν μέσα από το Queen’s Gambit και που επάξια κάποιοι χαρακτηρίζουν ως την νέα Jenniger Lawrence, κλέβει τις εντυπώσεις για ακόμα μια φορά.

Ειδική μνεία στην Diana Rigg, που αυτή η ταινία αποτελεί το κύκνειο άσμα της μιας και η ίδια πέθανε πριν από έναν χρόνο ακριβώς. Η Olenna Tyrell του Game of Thrones, με μια μεγάλη διαδρομή σε τηλεόραση και κινηματογράφο από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, είναι άψογη και μια παρουσία που σου μένει μετά το τέλος της ταινίας.

Αν ξεχάσει κάποιος το blockbuster που ακούει στο όνομα Eternals της Marvel, τότε το Last Night in Soho είναι στην πραγματικότητα η ταινία της εβδομάδας.

Η ταινία μπορεί να είναι αρκετά στιλιζαρισμένη και προς το τέλος να έχει κάποιες σκηνές που οι ορθολογιστές δεν θα μπορέσουν να αποδεχτούν, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ψυχαγωγική ταινία για την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.

⭐⭐⭐⭐

Χρήστος Βασιλακόπουλος

%d bloggers like this: