Venom: Let There Be Carnage | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Venom: Let There Be Carnage

Venom: Let There Be Carnage

Πριν τρία χρόνια, που όλα ήταν φυσιολογικά και κουρδισμένα, το κινηματογραφικό τοπίο ήταν αλλιώς. Η εμμονή με το box office ήταν τεράστια. Και μια ταινία αν δεν μπορούσε να κάνει όσο μεγαλύτερο άνοιγμα γινόταν, ήταν για κάποιους καταστροφή.

Σε αυτό το περιβάλλον τότε, είχε κάνει πρεμιέρα η ταινία «Venom». Ένας ήρωας της Marvel, που για διαδικαστικούς και εταιρικούς λόγους δεν λογιζόταν μέχρι και σήμερα ως επίσημη προσθήκη στο σύμπαν της κινηματογραφικής Marvel που όλοι ξέρουμε ότι μονοπωλεί πια όλες τις συζητήσεις.

Η ταινία είχε κυκλοφορήσει από την Sony. Και ήταν η πρώτη ταινία από το σύμπαν του Spider-Man. Ο οποίος, με ειδικές συμφωνίες, υπάρχει και στο σύμπαν της Marvel. Η ταινία Venom μπορεί να κατακρεουργήθηκε καλλιτεχνικά, αλλά κατάφερε στο σύνολο της να κάνει εισπράξεις άνω των 800 εκ. δολαρίων. Ενώ κόστισε μόλις 100 εκ. δολάρια.

Άρα το sequel που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες ήταν μονόδρομος.

Το «Venom: Let There Be Carnage» ακολουθεί τα γεγονότα της πρώτης ταινίας όπου ο Tom Hardy παραμένει στον κεντρικό ρόλο του Eddie Brock, ο οποίος συμβιώνει στο ίδιο του το σώμα με ένα εξώπλασμα ή καλύτερα μύκητα από το διάστημα. Σε αυτή την ταινία όμως μας συστήνεται η πιο αιματηρή και βίαιη νέμεσης του Venom, o Carnage. Ο Cletus Kasady, τον οποίο υποδύεται ο Woody Harrelson, είναι ο ξενιστής αυτού του νέου παράσιτου αλλά για πως και γιατί καταλήγουμε σε αυτό θα ήταν καλύτερο να μην το μαρτυρήσω.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του Andy Serkis. Του ηθοποιού γνωστού ως Gollum και όχι μόνο, και ευδιάκριτα πιο μαζεμένη από την πρώτη. Οι σκηνές δράσης είναι έντονες και ίσως από τος καλύτερες της χρονιάς ενώ το σενάριο έχει βελτιωθεί αρκετά.

Το θέμα με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα είναι ότι μιας και πρόκειται για τον μεγάλο εχθρό του Spiderman, έχουν προσπαθήσει όσο μπορούν να δικαιολογήσουν γιατί αφιερώνουν μια ολόκληρη σειρά ταινιών πάνω σε έναν αντί-ήρωα. Η ταινία προσπαθεί να βρεί επαφή με τον πυρήνα της και να αυτονομηθεί αρκετά από την σκιά του ανθρώπου-αράχνη.

Ο καλύτερος τρόπος για να δεις κανείς αυτή την ταινία είναι ως κωμωδία με κάποιες σκηνές δράσης. Αν ο θεατής αφεθεί στο ότι βλέπει μια ταινία ειδικών εφέ και εκτιμήσει πόσο αυτοσαρκάζεται ο ίδιος ο ήρωας, τότε η διασκέδαση είναι δεδομένη και άκρως πετυχημένη.

Ο Tom Hardy είναι ακόμα καλύτερος σε έναν ρόλο δύσκολο. Μιας και ο ίδιος πρέπει να χειριστεί το σώμα του όπως ποτέ άλλοτε αλλά και να τσαλακωθεί ακόμα πιο πολύ, μακριά από την macho εικόνα του κινηματογραφικού αρσενικού που χτίζει τόσα χρόνια. Ο Woody Harrelson για ακόμα μια φορά είναι πραγματικά πολύ καλός.

Εισπρακτικά η ταινία στην Αμερική έχει ήδη κριθεί και έχει καταφέρει κάποια μετά-πανδημικά ρεκόρ, σε σχέση με το box office. Εκεί που δεν τα κατάφερε ο James Bond, o Venom κατάφερε να συγκεντρώσει στο άνοιγμα του πάνω από 90 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Ιδανική για τους λάτρεις του είδους αλλά και όλους όσοι θέλουν απενοχοποιημένα να διασκεδάσουν για μιάμιση ώρα χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Φυσικά, όπως σε όλες τις ταινίες της Marvel, με το που τελειώσει η ταινία μην κουνηθείτε από την θέση. Μιας και η ταινία εμπεριέχει μια από τις πιο σημαντικές post credit σκηνές. Και ανοίγει το δρόμο για το κινηματογραφικό έπος που θα είναι η τρίτη συνέχεια του Spider-Man σε λίγες εβδομάδες από σήμερα.

Χρήστος Βασιλακόπουλος

Venom: Let There Be Carnage Δείτε εδώ το τρέιλερ: https://www.imdb.com/video/vi1533394969?playlistId=tt7097896&ref_=tt_ov_vi

 

%d bloggers like this: