Ο Κρυφός μας Εαυτός – Δάμτσιος Γιώργος

Ο Κρυφός μας Εαυτός

Ο Κρυφός μας Εαυτός

«Μήπως ο θάνατος θα ήταν τελικά η λύτρωσή σου;»

Η ανατριχιαστική αυτή φράση βρίσκεται στην περιγραφή του βιβλίου του Γιώργου Δάμτσιου με τίτλο «Ο κρυφός μας εαυτός». Η φράση αυτή περιγράφει και προετοιμάζει τέλεια τον αναγνώστη για τη φρίκη, το σασπένς και την ανατροπή που υπάρχει στο μυθιστόρημα. Το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα, που αφορά τους Ευγενείς Άγριους, μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Χαρίζοντας στον αναγνώστη την ίδια συναρπαστική εμπειρία.

Ο Τζόρτζ Ντόρμερ, ιδιωτικός ντετέκτιβ, ζει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λαμβάνει χώρα μια διπλή απαγωγή δύο νεαρών ενήλικων κοριτσιών από ένα κοσμικό πάρτι και ξεκινά μια σειρά δολοφονιών. Η πρώτη δολοφονία σημειώνεται μόλις λίγες ώρες μετά τη διπλή απαγωγή. Ο ένοχος είναι γνωστός στην αστυνομία. Ωστόσο το σχέδιο είναι τόσο καλά οργανωμένο που δε μπορεί να τον συλλάβει κανείς. Ο λόγος; Οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες για τα κορίτσια, ενώ το αιματηρό σχέδιο του απαγωγέα θα συνεχιστεί, ακόμα κι αν αυτός καταλήξει τελικά στη φυλακή.

Ο Τζόρτζ Ντόρμερ βρίσκεται εκεί για να λύσει το αίνιγμα των δολοφονιών και της απαγωγής. Ωστόσο, για να τα καταφέρει θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να επουλώσει τα τραύματα του παρελθόντος, ή έστω να τα αφήσει στην άκρη μέχρι την επίλυση της υπόθεσης. Τα τραύματα, όμως, όχι μόνο δεν κλείνουν, αλλά μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται και ο Ντόρμερ βυθίζεται μέσα σε αυτά. Μερικές φορές τα όρια της λογικής και της παραίσθησης είναι δυσδιάκριτα για τον Ντόρμερ κι αυτό τον καθιστά ευάλωτο των παθών και πιθανών λαθών του. Ένας ισχυρός και δυνατός άντρας που φαίνεται να τα έχει όλα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει το σημαντικότερο. Την ψυχική του υγεία.

«Ο κρυφός μας εαυτός» είναι ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα

Γρήγορο και ατμοσφαιρικό. Οι περιγραφές των διαφόρων μερών και η πολύ γρήγορη ροή του με έκαναν να μην το αφήνω από τα χέρια μου και να το διαβάσω μέσα σε τρεις ημέρες. Η χαρτογράφηση των χαρακτήρων άρτια δομημένη. Όλοι είχαν τον απαραίτητο χρόνο να συστηθούν με τον αναγνώστη. Είτε είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε όχι. Τα τραγικά πρόσωπα της ιστορίας ήταν όλοι οι ήρωες του βιβλίου, καθώς όλοι τελικά έχασαν από κάτι σημαντικό κατά τη διάρκεια αυτού. Η εκδίκηση είναι η κινητήρια δύναμη του μυθιστορήματος και τα σημάδια αυτής είναι ευδιάκριτα από την αρχή. Σασπένς, ένταση, ανατροπές κι αγωνία είναι τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού του τρομερού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Τα μικρά κεφάλαια του βιβλίου σε συνδυασμό με την καλογραμμένη υπόθεση και την ξεκάθαρη ροή, το καθιστούν σίγουρα πόλο έλξης για όλους τους αναγνώστες. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής μου, το μόνο που ήθελα ήταν να προχωρήσω τις σελίδες να δω τι θα συμβεί μετά. Με κέρδισε από την αρχή. Το σίγουρο είναι ότι θα διαβάσω και τα προηγούμενα τρία βιβλία, όπως και τα επόμενα.

Ρούλα Βαθίστα

Το βιβλίο «Ο κρυφός μας εαυτός» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL.

Ο Κρυφός μας Εαυτός (ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΑΓΡΙΟΙ #4)