ΕN (SE RES)SEMBLE, της Τατού Δέδε | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Γραφει η Συλβάνα Παπαϊωάννου

Είναι μερικές φορές που μια παράσταση τελειώνει και θες να χειροκροτήσεις, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι μπορείς. Χρειάζεσαι μερικές στιγμές για να συνέλθεις από αυτό που είδες, από αυτό που βίωσες.

Copyright_Melina_Koulia_2.jpg


Η performance ΕN (SE RES)SEMBLE, της Τατού Δέδε, ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δύο «γυμνά» σώματα πάνω σε μια άδεια σκηνή, αρκούν μονάχα 50’ για να σε καθηλώσουν. Να σε προβληματίσουν και να σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πόσο λάθος αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου, το σώμα σου, τους άλλους. Να συνειδητοποιήσεις πως ένα τόσο απλό πράγμα όπως το να νιώθεις το σώμα σου δικό σου, να το βιώνεις όπως εσύ θέλεις, μετατρέπεται σε έναν καθημερινό Γολγοθά. Το κοινωνικό φύλο, οι κοινωνικές κατασκευές – «Κάνει παιδιά; Το βρήκα είναι γυναίκα!» –, όλη αυτή η βία που γεμίζει τα σώματά μας ρωγμές.
Ο Emili Verdu και η Αουλόνα Λούπα κινούνται με τόση συμμετρία πάνω στη σκηνή, τα κορμιά τους εκφράζουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Γίνονται φορείς θηλυκότητας, αρρενωπότητας, μια μίξη τόσο αρμονική που σε κάνει να ξεχνάς ποιος είναι ο άντρας και ποια η γυναίκα. Τι σημασία έχει άλλωστε;

en-se-res-semble-rabbithole.jpg


Μια πολυδιάστατη, multimedia performance λόγου, η οποία μέσα από την παρούσα εκδοχή της προσεγγίζει το κοινωνικό φύλο, το σκοπό και την ύπαρξή του. Μια εξαιρετική σκηνοθετική σύλληψη, δύο υπέροχα κορμιά, ένα κείμενο γεμάτο από ψήγματα της σκληρής πραγματικότητας της ύπαρξης, video mapping, ένα αφήγημα που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη για καιρό.

INFO

Θέατρο: Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο)
Ημερομηνίες: Aπό τις 3 έως τις 6 Μαϊου, 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (ενιαίο)

Συντελεστές Παράστασης

Ιδέα / Σκηνοθεσία: Τατού ∆έδε
Ηθοποιοί: Emili Verdu, Αουλόνα Λούπα
∆ραματουργία / Κείμενο: Κλειώ Λιάβα
Κοστούμια / Interactive technology: Melanie Thewlis
Video art: Melanie Thewlis
Πρωτότυπη ηλεκτρονική μουσική: Paul Zubrinich
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Γραφιστικός Σχεδιασμός / Φωτογραφία: Μελίνα Κούλια
∆ιερμηνεία / Επιμέλεια Ισπανικου κειμένου: Κωνσταντίνα Κιοσέ
Συντονισμός και Eκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi Productions

Copyright_Melina_Koulia_4.jpg

Leave a Reply