Μάτια Παντού

Μάτια Παντού

Γυρνάμε σε πλατείες, σε δρόμους, σε θέατρα αναζητώντας τον έρωτα γεμάτοι προσδοκίες. Σε ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο ηθοποιός μας , στον μονόλογο «Μάτια παντού, αναζητώντας τα αγαπημένα μάτια». Ψάχνει να βρει τα ματια που θα συναντήσουν τα δικά του, με στόχο να ζήσει και να νιώσει την σύνδεση που ονειρεύεται.

Ο πρωταγωνιστής μας στήνει στην σκηνή πόλεις και αρχίζει να περιπλανιέται σε μέρη όπως πλατείες και μονοπάτια. Μας γνωρίζει με τον γνωστό πετρίτη.

Εκφράζει την επιθυμία να μας βρει πρώτος, ή να τον βρούμε εμείς πρώτοι, πάντα με την πολυπόθητη αντίστοιχη ανταπόκριση. Υπάρχει η οπτική του αφηγητή, αλλά και της άμεσης ανάδειξης της προσωπικής του εμπειρίας με ανάγκη την ταύτιση του κοινού στο συναίσθημά του.

Το συναίσθημα της αναζήτησης είτε μέσα σε πραγματικά λιθόστρωτα μονοπάτια, είτε σε μονοπατια της φαντασίας. Δίνει υπόσχεση πως μετά το έργο, θα βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας αλλιώς.

Οι κινήσεις του ηθοποιού και η λεπτομερής περιγραφή των ιστοριών, βάζει στο στόχαστρο την δημιουργία εικόνων στην φαντασία των θεατών. Έτσι εξισώνονται όλα με την βάση του έργου μας, την αίσθηση της όρασης.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε, μαζί με τον πρωταγωνιστή μας, την αναζήτηση του έρωτα μέσα από εμπειρίες του, αλλά και στοιχεία από την ζωή του Αλέξανδρου Σολομού όταν ίδρυσε το ομώνυμο θέατρο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς τον 19ο αιώνα.

Άννα Δερβέναγα

https://www.viva.gr/tickets/theater/matia-pantou/

Ένας ηθοποιός στήνει στη σκηνή του θεάτρου πόλεις. Τριγυρίζει σε δρόμους και πλατείες. Αναζητά τον έρωτα. Που να ψάξει; Στους δρόμους του ονείρου; Στους δρόμους της ιστορίας;

Ο έρωτας συνεχώς ξεγλιστράει. Πως να τον κρατήσει ζωντανό; Με την ειλικρίνεια ενός αφηγητή, με την υπερβολή ενός κομπέρ; Ο ηθοποιός στήνει πόλεις, ξαναστήνει και παγιδεύεται σε ένα λαβύρινθο γεμάτο προσδοκίες και διαψεύσεις.