Ο Τυπογράφος – Τάκης Γεράρδης

Ο Τυπογράφος

Η τυχαιότητα με την οποία συνδέεται η ζωή δύο εντελώς αντίθετων χαρακτήρων, είναι το βασικό στοιχείο που ξεδιπλώνει την ιστορία του βιβλίου Ο Τυπογράφος, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γραφή.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει με επιδεξιότητα την εσωτερική αναζήτηση του πρωταγωνιστή, του Χριστόφορου, καθώς προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει τυπογράφος. Όμως, η μοίρα τον οδηγεί σε μια αναπάντεχη συνάντηση με τον Αχιλλέα, έναν μαφιόζο.

Στην πορεία θα αναρωτηθούμε:  Είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι να διαμορφώσουν τη δική τους ζωή, τελικά; Ή μήπως η μοίρα είναι υπαίτια για όλα;

Ο Χριστόφορος είναι εργάτης στη λαχαναγορά του Ρέντη. Προσπαθεί όμως να ξεφύγει από τη νύχτα και το μεροκάματο. Η σύντροφός του δουλεύει σε μια φαρμακευτική και έχει συνεχώς στα χέρια της διαφημιστικά φυλλάδια. Από εκεί παίρνει την ιδέα ο Χριστόφορος και ονειρεύεται να γίνει μια μέρα τυπογράφος.

Ο Αχιλλέας είναι ένας μαφιόζος. Ένας νονός της νύχτας με άκρες παντού. Σεξεργασία, ναρκωτικά, μπραβιλίκια σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας. Η ζωή του όμως θα κινδυνεύσει και αυτό θα φέρει τον Χριστόφορο στον δρόμο του.

Τα χρόνια περνάνε. Μια φιλία γεννιέται ανάμεσα στους δύο άντρες. Ανάμεσα στους δύο κόσμους που ξετυλίγονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο Τυπογράφος.

Ο Τάκης Γεράρδης μάς παρουσιάζει μια Αθήνα που παραπέει. Χαρακτήρες που θα έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Απληστία κυριαρχεί παντού και οι ήρωες του βιβλίου ακροβατούν ανάμεσα στα πρέπει και στη ευκολία της ζωής.

Τελικά, όπως αναγράφει και το οπισφόφυλλο του βιβλίου, κάνουν λάθος τα άστρα; Εμείς καθορίζουμε τη ζωή μας ή οι τυχαίες μας πράξεις; Η επιλογή μας τη δεδομένη στιγμή;

 

https://www.graphi.gr

%d