Μπλου | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Μπλου

Το Θέατρο 104 μας υποδέχτηκε για την παράσταση «Μπλου» σε σκηνοθεσία της Ηρώς Κισσανδράκη. Η παράσταση είναι δραματική με στοιχεία μυστηρίου και η πλοκή τοποθετείται στο Κεντάκι την δεκαετία του 1950. Κεντρικοί ήρωες, η Λιζ και ο Λουκ Κόμπς, δυο αδέρφια που ζουν τον εγκλεισμό στη φάρμα τους εξαιτίας μιας σπάνιας κληρονομικής ασθένειας.

Το έργο ξεκινά με την Άν να αναζητά εργασία ως οικονόμος ενώ της προσφέρεται μία θέση που την γεμίζει αρκετά ερωτηματικά. Ο εργοδότης της εξηγεί πως πρέπει να φροντίσει δύο απομονωμένους νέους (των οποίων είναι ο κηδεμόνας) και εκτός από τις οικιακές εργασίες πρέπει να προσέχει να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν άλλον. Ο λόγος κατά τα λεγόμενά του είναι πως πάσχουν από μια σοβαρή αρρώστια που ούτε κολλάει, ούτε όμως τους δημιουργεί κάποιο θέμα.

Η Αν παρόλο που ένιωσε διστακτική παίρνει τελικά τη δουλειά και την επόμενη μέρα πάει με τα πράγματά της στην οικία των Κομπς. Αυτό που αντικρύζει είναι αναπάντεχο. Τα δύο αδέρφια έχουν χρώμα μπλε! Μετά από το αρχικό σοκ, η Αν συνέρχεται και οι νέοι την πείθουν να μείνει μαζί τους αφού την χρειάζονται με τις δουλειές του σπιτιού και το μαγείρεμα.

Από εκεί και πέρα παρατηρούμε το πως η μοναξιά επηρέασε τη ζωή τους, καθώς ήταν από μικροί αποκομμένοι από κάθε κοινωνική επαφή. Για την ακρίβεια κανείς από την πόλη δεν τους είχε αντικρύσει και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κηδεμόνα τους αυτό θα έφερνε μεγάλη αναστάτωση. Η Λιζ και ο Λουκ ζουν σε έναν δικό τους κόσμο με μόνη ψυχαγωγία το σκάκι. Ανησυχούν στην ιδέα ότι θα τρομάξουν τον κόσμο και δε θα νιώσουν αγαπητοί, αλλά ταυτόχρονα λαχταρούν την ανθρώπινη σύνδεση.

Η Λιζ είναι η πιο αντιδραστική από τα δύο αδέρφια προσπαθώντας έστω και δειλά να λάβει κάποιες απαντήσεις για την κατάσταση υγείας τους. Η Αν φαίνεται με τον καιρό να συνηθίζει την ιδιαίτερη περίπτωση και χωρίς αρχικά να το καταλάβει ο Λουκ την ερωτεύεται. Την καθημερινή τους ρουτίνα θα την διαταράξει όμως ένας τυχαίος περαστικός που έχει ανάγκη για βοήθεια και θα επισκεφτεί την οικία.

Το έργο Μπλου είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, τα οποία πήραν τη μορφή δραματικού κειμένου γεμάτου από μυστικά, παράδοξα και ερωτικές ιστορίες. Ο θεατής θα νιώσει περιέργεια για το ύφος της παράστασης, αλλά και αρκετό σασπένς σε πολλά σημεία της πλοκής. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιστορία που σίγουρα κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Παίζουν:
Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Χρύσα Κοταράκου, Γιώργος Αλεβιζάκης, Ηρώ Κισσανδράκη

https://www.viva.gr/tickets/theater/mplou-1/

 

Χριστίνα Χανιώτου (@dreama_project)