Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο

Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο

Οι θεατρικές παραστάσεις αποτελούσαν- μαζί με τα βιβλία- μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες. Μία ασχολία, ωστόσο, που τον τελευταίο χρόνο στερήθηκα, όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι. Έτσι, όταν βρέθηκα ξανά μέσα στον χώρο του θεάτρου, ήταν μία μοναδική στιγμή. Το μόνο που έμενε για να ολοκληρωθεί όμορφα η βραδιά ήταν μια καλή θεατρική παράσταση. Να ηχήσει το 3ο κουδούνι και να χαθώ μέσα στον κόσμο που θα ξεπροβάλλει μπροστά μας. Και κάπως έτσι έγινε.

Πέντε άνθρωποι. Πέντε πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται ένα βράδυ κάτω από την ίδια στέγη. Ο Αχιλλέας, ένας διάσημος ηθοποιός της εγχώριας τηλεόρασης, μαζί με την σύντροφό του και ψυχολόγο, Υακίνθη, καταλήγουν στο σπίτι Οδυσσέα, μετά μια έξωση. Η Τάνια, ένας δυναμικός και εκρηκτικός χαρακτήρας με στόχο να σπάσει το κατεστημένο, αναζητά καταφύγιο στο ίδιο σπίτι, αφού την αναζητά η αστυνομία. Ο Ιάσονας βρίσκει τη καταφύγιο στον Οδυσσέα, καθώς μέχρι πρότινος ζούσε στους δρόμους. Όλοι μαζί βρίσκονται στο ίδιο σαλόνι και ένα σουρεαλιστικό βράδυ ξεκινά. Γιατί εκείνο το βράδυ, μόνο ήρεμο δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς. Ένα βράδυ γεμάτο ανατροπές, αποκαλύψεις αλλά και μαύρες στιγμές που έρχονται για να συνταράξουν τα θεμέλια των σχέσεων μεταξύ των χαρακτήρων.

Το σκηνικό μοιάζει αρκετά οικείο, με την αισθητική του να διέπουν αρκετές funky πινελιές, συνδυάζοντας ταυτόχρονα το φιλόξενο με το φαντασμαγορικό. Σκόρπιες γλάστρες με αμφίβολης νομιμότητας φυτά, ένεκα της αυριανής αναδάσωσης που οργανώνει ο Οδυσσέας. Ένας κόκκινος καναπές σε σχήμα χειλιών. Ένα τραπεζάκι σαλονιού, με ποτήρια και την τούρτα του Οδυσσέα (μην ξεχάσετε τα γενέθλιά του). Και μια πολυθρόνα έρχεται για να ολοκληρώσει το όλο σκηνικό του σαλονιού, στο οποίο εξελίσσεται η υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θίγονται διάφορα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν (και) τη σημερινή πραγματικότητα που ζούμε, με έναν- όσο το δυνατόν- πιο κωμικό τρόπο. Ο κάθε ηθοποιός ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο τον χαρακτήρα του, ο οποίος εκφράζει και μια μερίδα της κοινωνίας μας. Με άλλοτε χιουμοριστικό και άλλοτε πιο σοβαρό ύφος πραγματεύεται θέματα όπως είναι η (αν)ιδιοτέλεια, ο εγωκεντρισμός, η αποδοχή, η υποκρισία, ακόμα και οι (τοξικές) σχέσεις.

Μία δυνατή παράσταση που σε παρασέρνει με τον ξέφρενο ρυθμό της. Μπορείτε να παρασυρθείτε και εσείς, κάθε Κυριακή στο θέατρο Χυτήριο.

Γεωργία Σαβίνα Αποστολοπούλου

https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/theatro-avlaia/oi-aytoi/

 

 

%d