Σπείρα του Έρωτα | Είδαμε & Σχολιάζουμε

Σπείρα του Έρωτα

Έχοντας να παραβρεθώ σε θεατρική παράσταση σχεδόν 2 χρόνια, αποζητούσα με μεγάλη θέρμη να βρω κάτι ξεχωριστό να δω. Και ναι. Η «Σπείρα του Έρωτα», μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι το μοναδικό.

Η παράσταση αυτή, εξιστορεί μέσα από τραγούδια και συγγραφικά έργα,  τη ζωή μιας γυναίκας, η οποία δεn  μεγάλωσε εύκολα. Το ταξίδι ξεκινάει από τα παιδικά της χρόνια, που κρυβόταν πίσω από βιβλία και συνομιλούσε με τους μεγάλους λογοτέχνες, μέχρι και σήμερα, με τους μεγάλους της έρωτες.

Ξεκινώντας από τους 2 υπέροχους συντελεστές της παράστασης, την Ανδρομάχη Δαυλού -ηθοποιό και σκηνοθέτη- και τον Άρη Γραικούση -μουσικό και πιανίστα- ίσως δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψω το ταλέντο τους.

Οι φωνές τους ταιριάζουν απόλυτα, η ένταση στο παίξιμο της Δαυλού, σε καθηλώνει, όπως και το απαράμιλλο ταλέντο του Γραικούση στο πιάνο. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε μικρή παύση που έκαναν, το κοινό χειροκροτούσε τόσο δυνατά, που η αίθουσα ένιωθες πως κουνιόταν ρυθμικά.

Το σκηνικό ήταν απλό, όπως του άρμοζε. Μια πολυθρόνα, λίγα βιβλία, ένα μικρό μπαούλο, ένας καλόγερος με μερικά ρούχα και στα αριστερά το πιάνο -μεγαλοπρεπές. Το κάθε τι είχε τη δικιά του σημασία και «συμμετοχή» κατά τη διάρκεια του έργου.

Ο φωτισμός ήταν ατμοσφαιρικός με το θερμό φως να απλώνεται απαλά σε όλη την αίθουσα.

Διαρκεί μόλις 1 ώρα και κάτι λεπτά, ενώ είναι σίγουρο πως στο τέλος θα θες και άλλο. Είναι γεγονός πως πρόκειται για μια παράσταση λυτρωτική από πολλές απόψεις. Από τα παραδοσιακά τραγούδια, μέχρι την F. Kahlo, όλα θα σου ακουστούν τόσο γνώριμα και θα σε συνεπάρουν

Η «Σπείρα του Έρωτα», αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή παράσταση, που δύσκολα θα συναντήσετε ξανά. Αξίζει τη προσοχή σας και πιστέψτε με, θα σας αποζημιώσει. Θα βιώσετε μέσα σε λίγη ώρα, όλα τα διαφορετικά συναισθήματα μαζί.

Και στο τέλος, θα έρθει η συγκίνηση και ένα μεγάλο χαμόγελο, που θα βγαίνει από τη ψυχή σας.

Έφη Καράμπελα

https://www.ticketservices.gr/event/i-speira-tou-erota-theatro-alkmini/?lang=el