Άρωμα Λουίζας – Βίκυ Μωραγιάννη

Άρωμα Λουίζας

Στο Άρωμα Λουίζας, το βιβλίο της Βίκυς Μωραγιάννη, διαβάζουμε μια παραμυθένια ιστορία με δόσεις καθημερινότητας. Παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η ζωή της Λουΐζας, μέσα σε λίγες ημέρες. Αρχής γενομένης από τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς, η Λουΐζα ξεκινά ένα ταξίδι, όψιμης θα λέγαμε, ενηλικίωσης.

Η γιαγιά Λουΐζα, μια σικάτη ηθοποιός με αγαπημένο χρώμα – φορεμάτων και μη – το μωβ, αναλαμβάνει να μεγαλώσει την εγγονή Λουίζα, όταν η μητέρα της αποφασίζει ότι ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στην καριέρα της.

Η σχέση των δύο γυναικών φαντάζει άρρηκτη και πολύ δυνατή, το αλτσχάιμερ όμως έρχεται να δυσκολέψει την κατάσταση. Η Λουίζα, ήδη να βρίσκεται δύο χρόνια στο Λονδίνο για δουλειά, μη μπορώντας να δεχθεί εύκολα τη νέα πραγματικότητα, παίρνει αποστάσεις από τη γιαγιά της.

Είναι παγιδευμένη σε μια δουλειά που δεν της προσφέρει καμία ευχαρίστηση, παρά μόνο τα προς το ζην, και ακόμα να πενθεί το τέλος μιας δύσκολης ερωτικής σχέσης. Όλα αλλάζουν όταν η αδερφή της θα την ενημερώσει για τον θάνατο της γιαγιάς.

Η επιστροφή στην Αθήνα της επιφυλάσσει μια αλλόκοτη έκπληξη. Η γιαγιά που δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει, βρίσκεται ξαφνικά μπροστά της. Υπέροχη όπως πάντα, γεμάτη ζωή και χρώματα. Τι συμβαίνει; Η Λουίζα φοβάται ότι αρχίζει να τα χάνει. Είδε όντως τη γιαγιά της; Ισχύουν όλα εκείνα όσα της εκμυστηρεύτηκε;

Η Βίκυ Μωραγιάννη μάς παρουσιάζει μια ιστορία που δεν μοιάζει με τις άλλες. Έχει έναν μαγικό ρεαλισμό και κουμπώνει απευθείας στην ανάγκη μας για να πιστέψουμε ότι καμιά φορά, τα πράγματα μπορούν να μην είναι όπως φαίνονται.

Το Άρωμα Λουίζας είναι το βιβλίο με το οποίο θέλεις να τελειώσει μια δύσκολη ημέρα. Μια βαρετή βδομάδα. Ξέρεις ότι όσα διαβάζεις δεν θα συμβούν, αλλά φιλτράρεις μέσα από τις λέξεις, την αισιοδοξία εκείνη που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.

Το βιβλίο Άρωμα Λουίζας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

https://minoas.gr/PDF/35372_Preview.pdf