Η Γη τρέχει πιο γρήγορα – Παναγιώτης Τσίτος

Η γη τρέχει πιο γρήγορα

Όταν «Η Γη τρέχει πιο γρήγορα» σίγουρα πολλά αλλάζουν. Ο Παναγιώτης Τσίτος, μέσα από το δημιούργημά του, μας μεταφέρει σε κόσμους ξένους και παράξενους.

Μία ιστορία ξετυλίγεται. Μία νουβέλα, αφιερωμένη στην ζωή και την προσπάθεια του Μ. να βρει τον εαυτό του, εκτός των συνόρων και της σιγουριάς. Ο Μ., αντιπροσωπεύει όλους εκείνους, που βρίσκονται μια απόφαση μακριά για να αλλάξουν τη ζωή τους, μια για πάντα.

Μία ιστορία χωρισμένη σε τρία μέρη, με αρχή, μέση και τέλος. Ένα τέλος λυτρωτικό, τόσο για τους ήρωες όσο και για τον αναγνώστη. Βέβαια, μπορεί η τελική γεύση που σου αφήνει το βιβλίο είναι το αίσθημα της ανακούφισης, ταυτόχρονα, σου γεννιούνται ποικίλα ερωτήματα.

«Η Γη τρέχει πιο γρήγορα», μιλάει για πράγματα που φοβάσαι να σκεφτείς, φοβάσαι να αντιμετωπίσεις. Γίνεται κατανοητή η ευθραυστότητα των ανθρώπων. Οι κρυφοί πόθοι, που είναι γραφτό -όσο κλισέ κι αν ακούγεται- να αναδυθούν και να εκπληρωθούν.

Ο αναστοχασμός και ο εσωτερικό διάλογος που πραγματοποιεί ο βασικός ήρωας για την ύπαρξή του και το νόημα αυτής, θα σε προβληματίσει αρκετά. Ο Μ., φτάνει σε εκείνο το οριακό σημείο. Παίρνει την απόφαση και φεύγει από όλα όσα των κυνηγούν. Ή μήπως όχι;

Νέες περιπέτειες, νέα ζωή, φίλοι και έρωτες ξετυλίγονται με σταθερό ρυθμό, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος θα φτάσει σίγουρα στο σημείο να χαθεί μέσα στις σελίδες.

Το βιβλίο αυτό, αποτελεί πηγή για βαθιά σκέψη. Είσαι ή όχι ευχαριστημένος από τη ζωή σου; Μήπως έχει βολευτεί και χάσει τον προσανατολισμό σου;

Ο Τσίτος, μέσα από την αφήγησή του, θα σου μάθει πως ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις όσα δεν σε ικανοποιούν.

Όμως να θυμάσαι· όσο και να τρέχεις, όσο και να θες να ξεφύγεις από εκείνα που σε τρομάζουν, αυτά πάντα θα σε ακολουθούν. Είναι στη δική σου ευχέρεια, αν θα τα αφήσεις να σε επηρεάσουν!

Έφη Καράμπελα

Το βιβλίο Η Γη τρέχει πιο γρήγορα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Η γη τρέχει πιο γρήγορα