Ήμερες ημέρες – Μουράτης Κοροσιάδης

Ήμερες ημέρες

Συνήθως, τείνουμε να διαλέγουμε ένα βιβλίο έχοντας διαβάσει τη  περίληψη του οπισθόφυλλου, η οποία φυσικά, μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που όσα αναγράφονται στο πίσω μέρος του βιβλίου, δεν σου φανερώνουν τι πρόκειται να διαβάσεις;

Ένα τέτοιο βιβλίο, είναι οι «Ήμερες ημέρες» του Μ. Κοροσιάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν. Τίποτα δε σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει. Κανένα σημάδι για αυτές τις σελίδες.

Ξεκινάς να διαβάζεις τις σελίδες, τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων χωρίς να ξέρεις που ακριβώς θα σε βγάλει.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φαντασία και αλήθεια, εισχωρείς με τις «ευλογίες» του συγγραφέα μέσα σε όσα συμβαίνουν στους ήρωες του βιβλίου. Καταφέρνεις γρήγορα να κατανοήσεις τη ψυχοσύνθεση των προσώπων. Όπως εσύ έτσι και εκείνοι επιθυμούν να αλλάξουν ρότα στη ζωή τους.

Όμως, δυστυχώς για όλους, ο χρόνος και οι πράξεις στη διάρκεια αυτού, δε αλλάζουν κατεύθυνση.

Η αλήθεια είναι, πως μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω τον τρόπο γραφής του συγγραφέα, ο οποίος ακροβατεί ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν. Πέραν της τριτοπρόσωπης αφήγησης, οι διάλογοι που χρησιμοποιεί σου ξυπνούν το μυαλό  και κρατούν τη προσοχή σου συνεχώς.

Ιστορίες ανθρώπων «βυθισμένων» σε άλλο κόσμο, τυχαίες συναντήσεις, όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και άλλα που συνέβησαν.

Αφηγήσεις τοποθετημένες στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο, τονίζοντας τα τρωτά σημεία της εποχής μας. Καθημερινά άγχη που αντιμετωπίζουμε όλοι έρχονται στο προσκήνιο και όλα είναι τόσο οικεία, ξαφνικά.

Ένα καλογραμμένο και ιδιαίτερο ταυτόχρονα βιβλίο. Γεμάτο ανθρώπους που μιλούν για όσα μπορούν να συμβούν σε όλους. Το σημαντικό που θα πρέπει να υπάρχει καταρχάς μέσα μας, είναι η δύναμη των ονείρων και των στόχων.

Μπορεί κάποια πράγματα να μας προσπερνάνε, αλλά ίσως έρθει το πλήρωμα του χρόνου, κάπου, κάποτε.

Ίσως μέσα σε ένα μπουκαλάκι, που το έφεραν τα κύματα της θάλασσας στον σωστό αποδέκτη…

Έφη Καράμπελα

Το βιβλίο Ήμερες ημέρες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Ήμερες ημέρες

 

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top