Κάρμα μια φορά για πάντα – Μαίρη Σάμου

Κάρμα μια φορά για πάντα

Κάρμα μια φορά για πάντα, αυτός είναι ο τίτλος του νέου εικονογραφημένου αφηγήματος της Μαίρης Σάμου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

Στις σελίδες του συγκεκριμένου έργου χανόμαστε σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο, με πρωταγωνίστριά μας την Φεγγαρένια. Γινόμαστε θεατές της ζωής της και παρακολουθούμε την μοιραία συνάντηση με τον αγαπημένο της, τον Αστέρη. Και ενώ η Μοίρα βρίσκεται πάντα στο παρασκήνιο και πλέκει το υφαντό της ζωής της, όπως και πολλών άλλων ανθρώπων, η κάθε απόφαση, το κάθε βήμα της Φεγγαρένιας μπορεί να αλλάξει ριζικά το αποτέλεσμα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Πως θα είναι τελικά το υφαντό δια χειρός Μοίρας; Θα είναι ένα όμορφο, με ζωηρά χρώματα και ζωντανές εικόνες υφαντό ή οι κλωστές θα σπάσουν, διαλύοντάς το;

Η αλήθεια είναι ότι το «Κάρμα, μια φορά για πάντα» αποτελεί το πρώτο εικονογραφημένο αφήγημα-παραμύθι για μεγάλους που πέφτει στα χέρια μου. Και ομολογώ ότι ήταν μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη, ένα όμορφο και συγκινητικό αναγνωστικό ταξίδι. Μέσα στις σελίδες του έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάει, να συγκινείται, να στεναχωριέται και να ελπίζει για την μοίρα της Φεγγαρένιας και του Αστέρη. Μια ρομαντική ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε λιγότερες από 60 σελίδες, παρασέρνοντας και εμάς στον μαγικό κόσμο της.

Η ιστορία προχωρά ομαλά, με σταθερούς ρυθμούς, καθώς παρακολουθούμε τα καθοριστικά στιγμιότυπα από κάθε φάση της ζωής της Φεγγαρένιας. Επιπλέον, απόλαυσα την γραφή και γενικά τον τρόπο που έρρεε ο λόγος σε κάθε σελίδα. Μια γραφή ευαίσθητη που αποτύπωνε την κάθε σκηνή, έπλαθε με όση λεπτομέρεια χρειάζεται την κάθε εικόνα και που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως ένα βαθμό λυρική. Θα ήθελα να κάνω και μια σύντομη αλλά ξεχωριστή μνεία και στην εικονογράφηση του βιβλίου. Έδωσαν μια ατμοσφαιρική νότα στο όλο κείμενο, το αγκάλιασαν και έφεραν στη «ζωή» πρόσωπα, σημεία και σκηνές.

Ένα πολύ όμορφο και ρομαντικό αφήγημα που μας ταξιδεύει στις σελίδες του, μέσα στις οποίες πυροδοτείται ο έρωτας μεταξύ της Φεγγαρένιας και του Αστέρη. Και όταν η Μοίρα τους χωρίζει, θα καταφέρουν να ξανασυναντηθούν ή έχει άλλα σχέδια στο πλάνο της για να πλέξει;

Γεωργία- Σαβίνα Αποστολοπούλου
Εικόνα: tea.sun.and.books [bookstagram της αρθρογράφου]

Το βιβλίο Κάρμα μια φορά για πάντα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite

Κάρμα – Μια φορά για πάντα

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top