Η Συνωμοσία του Δράκου – Σπύρος Πηγαδίτης

Η Συνωμοσία του Δράκου

Το βιβλίο Η Συνωμοσία του Δράκου του Σπύρου Πηγαδίτη είναι ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην ατμοσφαιρική Θεσσαλονίκη. Ο Άρης Λινός, ένας απογοητευμένος δικηγόρος, έρχεται αντιμέτωπος με μια παλιά υπόθεση που φέρνει στο φως σκοτεινά μυστικά και σκελετούς από το παρελθόν. Ανακαλύπτει το μυστικό ημερολόγιο ενός διακεκριμένου δικαστή, αποκαλύπτοντας μια ξεχασμένη υπόθεση που σχετίζεται με τον αινιγματικό Δράκο του Σέιχ Σου. Καταλαβαίνοντας ότι έχει προκύψει αδικία, ξεκινά μια αναζήτηση για να αποκαλύψει την αλήθεια, αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομα ενός αθώου άνδρα που εκτελέστηκε 40 χρόνια νωρίτερα.

Καθώς τακτοποιούσε τα πράγματά του στο νέο του γραφείο, έπεσε πάνω σε ένα ξεχασμένο θησαυρό: το μυστικό ημερολόγιο. Σαν μαγνήτης, τα γραμμένα λόγια τράβηξαν τον Άρη σε μια δίνη μυστηρίου που άνοιξε πληγές του παρελθόντος. Το ημερολόγιο μιλούσε για μια ξεχασμένη υπόθεση, μια σκοτεινή ιστορία που σκίαζε την πόλη: τα φρικτά εγκλήματα του Δράκου του Μέγα Δάσους, ενός αινιγματικού δολοφόνου που σκορπούσε τον τρόμο στους κατοίκους.

Στις σελίδες του ημερολογίου, ο Άρης διακρίνει ψήγματα αδικίας

Η φωνή του δικαστή κατέγραφε υποψίες για μια άδικη καταδίκη, για ένα θύμα που πλήρωσε με τη ζωή του εγκλήματα που δεν διέπραξε. Μια ακατανίκητη έλξη προς την αλήθεια κυρίευσε τον Άρη. Η ανάγκη για δικαίωση, η επιθυμία να λύσει το μυστήριο, τον οδήγησαν σε μια επικίνδυνη έρευνα. Βυθίστηκε στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόθεσης, αποφασισμένος να φέρει στο φως τα μυστικά που έκρυβε το ημερολόγιο. Ήξερε ότι η αναζήτηση της αλήθειας θα τον έφερνε αντιμέτωπο με ισχυρούς εχθρούς, με σκοτεινά μυστικά και με κινδύνους που θα απειλούσαν όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την ίδια του τη ζωή.

Καθώς η έρευνα του  βαθαίνει, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Στο πλευρό του στέκεται μια ομάδα αφοσιωμένων συνεργατών, έτοιμοι να μοιραστούν τους κινδύνους και να τον βοηθήσουν να φέρει στο φως την αλήθεια. Ο Νίκος, ένας έμπειρος δημοσιογράφος και παλιός φίλος του Άρη, προσφέρει τις δεξιότητές του στην αναζήτηση πληροφοριών και στην αποκάλυψη σκοτεινών μυστικών. Η Κική, η δαιμόνια γραμματέας του Άρη, με την οξυδέρκεια και την ευρηματικότητά της, αποδεικνύεται πολύτιμη βοηθός στην οργάνωση της έρευνας και στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων. Στο πλευρό τους στέκεται και η Κατερίνα, μια γοητευτική γυναίκα που κερδίζει την καρδιά του Άρη. Η Κατερίνα, με την ευφυΐα και την επιμονή της, γίνεται όχι μόνο σύντροφος, αλλά και αφοσιωμένη σύμμαχος στην αναζήτηση της αλήθειας.

Η σκιά του Δράκου του Μέγα Δάσους εξακολουθεί να βαραίνει την υπόθεση, απειλώντας όσους τολμούν να την αγγίξουν. Ισχυροί αντίπαλοι, κρυφές συνωμοσίες και άγνωστοι κίνδυνοι κρύβονται σε κάθε γωνιά. Όμως, ο Άρης και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν. Η πίστη τους στη δικαιοσύνη και η δίψα για την αλήθεια τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουν, έστω και αν η νίκη μοιάζει μακρινή.

Το βιβλίο Η Συνωμοσία του Δράκου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως