Ο κλέφτης των μυστικών – Γιάννης Μπότσης | Βιβλιοπαρουσίαση

Ο εντεκάχρονος Άρης, ορφανός μετά τον βομβαρδισμό του Πειραιά και φιλοξενούμενος από μια Σμυρνιά στην Πλάκα, αναλαμβάνει, για λογαριασμό του αντιστασιακού θείου του, την πιο επικίνδυνη αποστολή στα χρόνια του Πολέμου. Σε αυτό το παράτολμο σχέδιο, ο μικρός έχει δύο πλεονεκτήματα: Μοιάζει αθώος και ακίνδυνος, αφού είναι παιδί, και καταλαβαίνει γερμανικά, πράγμα που αγνοούν οι εχθροί του. Με αυτά τα «όπλα» το αγόρι μπαίνει σε μια απίστευτη περιπέτεια, η οποία συμπαρασύρει όλους τους ανθρώπους γύρω του και αλλάζει ριζικά τις ζωές τους…
Σχέσεις αγάπης δοκιμάζονται, μεγάλοι έρωτες γεννιούνται και μια απρόβλεπτη οικογένεια δημιουργείται, μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο για όλους.


Όταν ακούς ότι ένα βιβλίο έχει κινηματογραφικό σασπένς, κάποιες φορές μπορεί σαν αναγνώστης να είσαι δύσπιστος. Όταν όμως συγγραφέας του είναι γνωστός στον χώρο της τηλεοπτικής μυθοπλασίας, αρχίζεις και ιντριγκάρεσαι.

Ο Γιάννης Μπότσης, στο πρώτο του μυθιστόρημα, μας συστήνει τον Άρη ένας ορφανό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής. Με περίσσιο θάρρος θα μπλεχτεί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια, μέσα από την οποία ο συγγραφέας καταφέρνει και χτίζει δυνατές στιγμές, γεμάτες συγκίνηση.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αφορμή για το βιβλίο του αυτό υπήρξε ένα όνειρο που του έδωσε την αρχή της ιστορίας και το έναυσμα για να παίξει με τις λέξεις και να μας μεταφέρει στην Αθήνα του ’44. Τόσο έντονα γραμμένο, που ο αναγνώστης για λίγο ζει στο πετσί του την περίοδο αυτή που τόσο πολύ σημάδεψε την Ελλάδα.

Ο Κλέφτης των Μυστικών δεν είναι απλά ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Είναι οι ζωές των ηρώων του δωσμένες μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο. Τα συναισθήματά του, οι φόβοι του, οι ανάγκες τους. Η πείνα, η δυστυχία, οι κακουχίες. Όλα παίρνουν τον χώρο τους και συνθέτουν την αλήθεια της ύπαρξής τους.

Δεν ξέρουμε πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για τον Γιάννη Μπότση η συγγραφή ενός μυθιστορήματος 512 σελίδων, αλλά σίγουρα η μεστή γραφή του δείχνει έναν άνθρωπο που πρόσεξε την κάθε λεπτομέρεια, ώστε να μας δώσει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ένα βιβλίο που σίγουρα περιμένουμε να μεταφερθεί στην μικρή οθόνη!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top