Σιωπηρές Συμφωνίες – Εκδόσεις Ιβίσκος | Βιβλιοπαρουσίαση

Νιώθετε και εσείς πολλές φορές ότι το «βουλώνετε» και θάβετε τα συναισθήματά σας, από φόβο, από αμηχανία, από ανασφάλεια, από χίλια δυό; Δεν είστε οι μόνοι. Όλοι μας κάνουμε Σιωπηρές Συμφωνίες, με τον εαυτό μας ή τους άλλους.

Ο μηχανισμός μιας τέτοιας συμφωνίας λειτουργεί ως εξής: η αντικρουόμενη επιθυμία που έχουμε μέσα μας, από τη μία να έχουμε συναισθήματα και να τα εκφράζουμε, από την άλλη να θέλουμε να τα κρατάμε κρυφά, οδηγεί σε μια σιωπηρή συμφωνία.

Τέτοιου είδους συμφωνίες υπάρχουν σε κάθε μας συσχέτιση με τους άλλους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές, αναπαράγουμε όσα «μάθαμε» από το οικείο περιβάλλον μας, μεγαλώνοντας.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των συμφωνιών αυτών είναι: ο φόβος, ο αντιπερισπασμός, τα πολλαπλά επίπεδα που κρύβουν, καθώς και η ρευστότητα τους. Στο βιβλίο αυτό, οι συγγραφείς Linda D. AndersonMichele L. OwensSonia R. Banks μας παρουσιάζουν τα Τέσσερα Στάδια της αλλαγής, που θα μας βοηθήσουν να σπάσουμε αυτές τις σιωπηρές συμφωνίες. Να απελευθερωθούμε από όσα κρατάμε μέσα μας.

Μέσα από το βιβλίο Σιωπηρές Συμφωνίες, θα ανακαλύψουμε μερικές συχνές συμφωνίες περί σεξ, περί χρημάτων, περί δέσμευσης, περί οικογένειας. Θα μάθουμε τον τρόπο, σταδιακά, να τις αναγνωρίσουμε με απώτερο στόχο να τις σπάσουμε.

Ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα, με απλή γλώσσα και όλα τα χαρακτηριστικά των βιβλίων αυτοβοήθειας και προσωπικής ενδυνάμωσης. Μην φοβηθείτε να αντιμετωπίσετε τις σιωπηρές συμφωνίες σας, θα νιώσετε καλύτερα, σπάζοντας αρχικά αυτές που είναι πιο εύκολες. Γεμίστε τα περιθώρια του βιβλίου σημειώσεις και ανατρέξτε ξανά και ξανά στις σελίδες του!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος:

https://www.iviskospublications.gr/product/silent-agreements/

 

Leave a Reply