Αυτά λοιπόν με τη Σάρα – Delabroy Allard Pauline | Βιβλιοπαρουσίαση

Αυτά λοιπόν με τη Σάρα, τη μυστηριώδη ομορφιά της, την παράξενη μύτη που θυμίζει ευγενικό αρπαχτικό, τα μάτια της που μοιάζουν με κοχύλια… Αυτά λοιπόν με τη Σάρα τη φλόγα, τη Σάρα το πάθος, τη Σάρα το θειάφι…

Απρόβλεπτες συναντήσεις, γεύματα, κοντσέρτα, κουαρτέτα του Μπετόβεν, η άνοιξη του Παρισιού… Η ιστορία του καταστροφικού ερωτικού πάθους δύο νέων γυναικών. Ένα βιβλίο για την αγάπη ως απόλυτη εγκατάλειψη του εαυτού, την αγάπη ως συνθηκολόγηση, την αγάπη ως εμμονή.


Η Delabroy Allard Pauline μας συστήνεται με την πρώτη της νουβέλα: Αυτά λοιπόν με τη Σάρα. Με γλώσσα τόσο ποιητική και συνάμα τόσο σκληρή, είναι ένα βιβλίο για τους αθεράπευτα ρομαντικούς, του μεγάλους εραστές και τους κρυφούς πόθους. Είναι μια ανθολογία έρωτα, αγάπης, ηδονής και ανάγκης.

Η Σάρα είναι η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. Είναι η γυναίκα που στο πέρασμά της σαρώνει τις ζωές των άλλων. Ο ερωτισμός της γεμίζει την καθημερινότητα μιας ανώνυμης δασκάλας. Γίνεται μέρος του εαυτού της.

Δυο διαφορετικοί χαρακτήρες από τους συνηθισμένους. Δυο γυναίκες, παραδομένες, λαβωμένες και στολισμένες με την υπέροχη γραφή της Delabroy και την εξαιρετική μετάφραση του Σταύρου Παπασταύρου.

Το βιβλίο είναι μικρό και εθιστικό. Μέσα σε μόνο 203 σελίδες καταφέρνει να μας μυήσει στη σαγήνη της Σάρας. Να μας κάνει κτήμα της. Ένα Ερωτικό βιβλίο, με έντονες πρωταγωνίστριες και λυρική ένδυση. Κάθε κεφάλαιο και από μια στιχομυθία αφιερωμένη σε εκείνη. Τη Σάρα.

Το βιβλίο το διαβασαμε, σχεδόν, εν μια νυκτί. Η Σάρα έγινε και δική μας εμμονή. Ο τρόπος που η Σάρα παρουσιάζεται, από την πένα και το μυαλό συγγραφέως, κάνει τον αναγνώστη να αποζητά όλο και πιο πολύ να γνωρίσει την Σάρα, να αφεθεί στην αγκαλιά της και στον ερωτισμό της.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, λυρικό και εκκωφαντικό. Γεμάτο από αγάπες, ηδονές και ανάγκες. Γεμάτο ατόφια λαγνεία!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

*Υποψήφιο στη βραχεία λίστα του Booker International Prize για το 2020.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top