Τρικουνάκης Κωνσταντίνος – Αλέξανδρος και Εσπερία | Βιβλιοπαρουσίαση

Αλέξανδρος και Εσπερία (Μικρά Διατριβή εις την Εξαπάτησιν)

Τέλη του 9ου αιώνα μ.Χ.

Εκείνη είναι αποφασισμένη να ανταποδώσει όσα έχει υποφέρει από τους Βυζαντινούς. Θα πληγώσει το θηρίο στην καρδιά του! Η πανουργία, η σαγήνη και τα χρήματα που διαθέτει κάνουν το παράτολμο σχέδιό της να ευοδωθεί.
Με επίκεντρο έναν οίκο διασκέδασης, στήνει ένα κύκλωμα κατασκόπων και δολιοφθορέων και εισχωρεί στην υψηλή ζωή της ρωμαϊκής πρωτεύουσας.

Εκείνος, ένας αξιωματικός με καθήκοντα αστυνόμου. Μορφωμένος, έξυπνος μα και παρατηρητικός, βρίσκεται στο κατόπι της. Και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει έναν άγνωστο εχθρό.

Εκείνη γνωρίζει την ταυτότητά του, εκείνος βασίζεται μόνο στις σημειολογικές ικανότητές του. Το παιχνίδι εξελίσσεται θανάσιμο, ώσπου συμβαίνει αυτό που κανείς από τους δυο δεν είχε λογαριάσει στην αρχή…

Με φόντο την Κωνσταντινούπολη επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία έρωτα και κατασκοπείας, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα σε πραγματικό ιστορικό πλαίσιο.


Ο Κωνσταντίνος Τρικουνάκης, μετά το Μίστικο, επιστρέφει με ένα ακόμα ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο: Αλέξανδρος και Εσπέρια (Μικρά Διατριβή εις την Εξαπάτησιν).

Μια ιστορία εξαπάτησης, με ήρωες την Εσπερία, μια πάμπλουτη γυναίκα που διευθύνει ένα πορνείο, και τον Αλέξανδρο, έναν αξιωματικό που εκτελεί χρέη αστυνομικού, στα τέλη του 9ου αιώνα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται το πόσο μεγάλη έρευνα έχει κάνει ο συγγραφέας. Μας συστήνει την αραβοκρατούμενη Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα τον Χάνδακα, καθώς και την Κωνσταντινούπολη, περιγράφει τόσο ζωντανά την καθημερινότητά της εποχής εκείνης που χανόμαστε στα στενά των πόλεων και γινόμαστε ένα με τη ζωή των ηρώων.

Η Εσπέρια μέσα από το πορνείο έχει φτιάξει ένα ολόκληρο δίκτυο κατασκοπείας και ο Αλέξανδρος έχει ως σκοπό του να τους ξεσκεπάσει. Οι δύο πρωταγωνιστές παλεύουν ανάμεσα στον έρωτα και την υποχρέωση. Προσπαθούν να μην θυσιάσουν τις αξίες του στον βωμό μιας αγάπης.

Ένα άρτια γραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα, γεμάτο δεδομένα και λεπτομέρειες που διανθίζουν τη βασική πλοκή. Μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και έναν έρωτα που υποβόσκει, καθώς η εξαπάτηση καραδοκεί πίσω από κάθε κίνηση.

Αν είστε λάτρης των ιστορικών μυθιστορημάτων, τότε το Αλέξανδρος και Εσπερία θα σας συναρπάσει, καθώς συνδυάζει, έρωτα, εξαπάτηση, κατασκοπεία και ιστορικά γεγονότα του 9ου αιώνα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell:

Αλέξανδρος και Εσπερία (Μικρά Διατριβή εις την Εξαπάτησιν)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: