Ο Χαμένος – Jane Harper | Βιβλιοκριτική

Δύο αδέρφια, ο Νέιθαν και ο Μπαμπ Μπράιτ, συναντιούνται στα όρια των αχανών αγροκτημάτων τους κάτω από τον καυτό ήλιο του Κουίνσλαντ. Βρίσκονται στον τάφο του κτηνοτρόφου, ένα μνημείο τόσο παλιό ώστε κανείς δεν θυμάται ποιος είναι θαμμένος εκεί. Σήμερα, όμως, η ελάχιστη σκιά του μνημείου ήταν η τελευταία ελπίδα του μεσαίου αδερφού τους, του Κάμερον, τον οποίο εντοπίζουν νεκρό από τη ζέστη.

Ενώ πενθούν για τον θάνατό του, αρχίζουν να τους κατακλύζουν υποψίες και ο Νέιθαν αναγκάζεται να ερευνήσει μυστικά που η οικογένεια θα προτιμούσε να μείνουν στο παρελθόν. Κάτι προβλημάτιζε τον Κάμερον. Ακολούθησε τον δρόμο του θανάτου έχοντας χάσει πια κάθε ελπίδα; Γιατί αν δεν το έκανε, η απομόνωση στην οποία η οικογένεια ζει στην αυστραλιανή ενδοχώρα δεν αφήνει και πολλούς υπόπτους…


Μετά την Ξηρασία και την Άγρια Φύση η Jane Harper επιστρέφει με το νέο της βιβλίο: Ο Χαμένος. Αυτή τη φορά όμως, η ιστορία δεν ακολουθεί τον γνώριμο στους αναγνώστες ντετέκτιβ Άρον Φαλκ.

Μέσα στις αχανείς εκτάσεις της Αυστραλίας, ένα τοπίο κατάλληλο για να φιλοξενεί μυστηριώδη εγκλήματα, ένας άντρας βρίσκεται νεκρός. Όχι οπουδήποτε, αλλά δίπλα από έναν τάφο, ο οποίος αποτελεί πηγή σκοτεινών ιστοριών. Θρύλοι γεμάτοι φαντάσματα και μυστήριο.

Στην προσπάθειά τους να δουν τι πραγματικά συνέβη στον Κάμερον, τα δύο αδέρφια της οικογένειας Μπράιτ ξεδιπλώνουν τα μυστικά της οικογένειας. Αυτοκτόνησε ο αδερφός τους ή κάποιος τον σκότωσε, και αν ποιος;

Η Jane Harper εκμεταλλεύεται την έκταση της Αυστραλίας και τα σκληρά της τοπία, για να πλάσει μια ακόμα πνιγηρή ιστορία. Με έντονο το στοιχείο της απομόνωσης και τις δυσκολίες που έχει η ύπαιθρος. Μια ζωή που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τη μοναξιά, τα στοιχεία της φύσης και, κυρίως, με τον ίδιο του τον εαυτό.

Η σκόνη της ερήμου μπορεί να σε τυφλώσει. Το να ζεις στα βάθη της ενδοχώρας, μακριά από τον πολιτισμό μπορεί να στρεβλώσει το τι πιστεύει κανείς για θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία.

Μια καλλογραμμένη αφήγηση, που εισχωρεί στην ψυχοσύνθεση των ηρώων της και καταφέρνει να αγγίξει βασικά κοινωνικά θέματα. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα βιβλία, εδώ έχουμε ένα μυθιστόρημα έξω από τα στεγανά του αστυνομικού.  Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν χαρίζεται στον αναγνώστη.

*Εμείς διαβάσαμε το βιβλίο σε ePub μορφή, κάτι που μας γλύτωσε λίγο από τον όγκο του συγκεκριμένου, καθώς αγαπάμε να παίρνουμε παντού μαζί μας ένα βιβλίο. Μην φοβάστε να το δοκιμάσετε. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν πολύ καλές ηλεκτρονικές εκδόσεις και ωραία γραμματοσειρά!

 

Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα του βιβλίου.

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top