Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν – Sun mi Hwang

Τι είναι αυτό που μπορεί να τραβήξει κάποιον να διαβάσει ένα βιβλίοΠιθανότατα η υπόθεση στο οπισθόφυλλο, ο εκάστοτε συγγραφέας ή η ζωγραφιά στο εξώφυλλο. Στην περίπτωση του βιβλίου ‘Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν’, ο τίτλος και μόνο σε κερδίζει.  

Ο ήρωας του βιβλίου, Κανγκ, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της ζωής του. Επίπονα παιδικά χρόνια, που όμως τον οδήγησαν σε μια επιτυχημένη καριέρα αλλά και στην ανάπτυξη ενός σκληρού χαρακτήρα.  

Η περιπέτεια υγείας με την οποία καλείται να αναμετρηθεί, θα τον φέρουν πίσω στο μέρος εκείνο όπου έζησε για λίγα χρόνια, κι όμως τον σημάδεψε.  

Ένα ταξίδι στο παρελθόν θα ξεκινήσει και ο Κανγκ, δεν είναι απόλυτα έτοιμος να το διασχίσει. Όλα έχουν αλλάξει στο Λόφο με τις Κερασιές, μα οι αναμνήσεις δεν έχουν αλλοιωθεί στο ελάχιστο. Περνώντας ο καιρός, o Κανγκ προσπαθεί να προσαρμοστεί και δίχως να το καταλάβει γίνεται ολοένα και περισσότερο μέρος εκείνου του τόπου.  

Μια ιδιαίτερη ιστορία, γλυκόπικρη, για τις αξίες και τη σημαντικότητα όλων των βιωμάτων μας. Ένας δρόμος προς την συγχώρεση τόσο του ίδιου μας του εαυτού όσο και των άλλων γύρω μας. Όσο μεγάλη αξία έχει η αγάπη, άλλη τόση έχει και η κατανόηση.  

Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα βουτήξεις βαθιά στις σκέψεις και τις πράξεις σου. Θα ενηλικιωθείς. Ενδεχομένως διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες να συγκινηθείς.  

Μερικά γεγονότα μας καθορίζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν πια. Αρκεί που θα τα θυμόμαστε. Ή πιο σωστά, αρκεί που θα τα νιώθουμε και θα τα κουβαλάμε πάντα μέσα μας.  

Αυτό είναι και το σπουδαιότερο μάθημα του βιβλίου αυτού.  

 

Έφη Καράμπελα.  

 Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα:

https://www.dioptra.gr/vivlio/xeni-logotexnia/oi-kerasies-pou-ithelan-na-anthisoun/

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top