Στις Ράγες των Νεκρών – Weaver Tim | Βιβλιοπαρουσίαση

Το όνομά μου είναι Μέγκαν. Η ζωή μου είναι ένα ψέμα.

Η δεκαεφτάχρονη Μέγκαν Κάρβερ δεν ήταν από τα κορίτσια που το σκάνε από το σπίτι τους. Άριστη μαθήτρια, με ευτυχισμένη οικογένεια, μελετούσε σκληρά και σπάνια έμπλεκε σε μπελάδες. Όμως είχαν περάσει έξι μήνες, και δεν είχε βρεθεί ακόμα.

Ο ερευνητής εξαφανισμένων προσώπων Ντέιβιντ Ρέικερ ξέρει τι σημαίνει πένθος. Είναι επίσης εξοικειωμένος με το σκιώδη κόσμο των χαμένων. Έτσι, όταν τον προσλαμβάνουν οι γονείς της Μέγκαν για ν’ ανακαλύψει τι συνέβη στην κόρη τους, συναισθάνεται τον πόνο τους –αλλά ξέρει πως τα πιο σκοτεινά μυστικά μπορεί να είναι βαθιά κρυμμένα.

Όσο πιο πολύ ψάχνει ο Ρέικερ, τόσο καταλαβαίνει πως τα πάντα είναι ένα ψέμα. Άνθρωποι που ήταν κοντά στη Μέγκαν πεθαίνουν. Άλλοι είναι πολύ τρομαγμένοι για να μιλήσουν. Και στο επίκεντρο όλων, ένα μέρος που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Το αποκαλούν Ράγες των Νεκρών. Και εκεί, το μυστικό της Μέγκαν μπορεί να στοιχίσει στον Ρέικερ τη ζωή του…


Το βιβλίο Στις Ράγες των Νεκρών είναι το πρώτο που διαβάζω από τον Tim Weaver, οπότε είναι και η πρώτη μου επαφή με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ντέιβιντ Ρέικερ. Δεν ένιωσα ότι χάνω κάτι από την ιστορία, μη έχοντας διαβάσει το Κυνηγώντας τους Νεκρούς, που επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.

Ο Tim Weaver γράφει εξαιρετικά. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα και είναι γεμάτη από ανατροπές και τίποτα δεν αφήνεται κρυφό. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας καλά δουλεμένος χαρακτήρας, χωρίς οι λοιποί ήρωες να στερούνται δυναμικής. Κάτι που δεν είναι σύνηθες σε βιβλία του είδους.

Η προσκόλληση του συγγραφέα στις λεπτομέρειες είναι κάτι που άλλους θα τους ενθουσιάσει και άλλους ίσως τους κουράσει λίγο. Προσωπικά, βρήκα την πλοκή πολύ καλά δομημένη και με όλες τις απαραίτητες πινελιές. Όσο το βιβλίο πλησιάζει στο τέλος του, έρχονται τα πάνω κάτω. Παρόλο των αριθμό των σελίδων του, διαβάζεται σχεδόν απνευστί.

Γενικά, είναι ένα βιβλίο που έχει όλα όσα ζητάμε από ένα pulp αστυνομικό. Έναν ικανό ερευνητή, ανατροπές, κλιμάκωση και αγωνία, σκοτεινούς ήρωες και φόνους που πρέπει να διελευκανθούν.

Αν οι κατά συρροή δολοφόνοι και τα αστυνομικά μυστήρια είναι το αγαπημένο σας, το βιβλίο Στις Ράγες των Νεκρών και ο Tim Weaver θα σας ενθουσιάσουν!

TW: κάποια σημεία μπορεί να είναι βίαια, αλλά στο σύνολό του το βιβλίο εξομαλύνει αρκετά τέτοιου είδους σκηνές.

Συλβάνα Παπαϊωάννου

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.

 

Στις Ράγες των Νεκρών -ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ #2-

Leave a Reply