Γκραν Παρί – Norek Olivier | Βιβλιοπαρουσίαση

Ένα ευνουχισμένο πτώμα που ανοίγει τα μάτια του την ώρα της νεκροψίας. Ένα κινητό τηλέφωνο που κουδουνίζει στο σώμα ενός νεαρού ναρκομανούς που πέθανε από ανεξήγητα εγκαύματα. Παρά τη μακροχρόνια θητεία του στην περιοχή του Σεν-Σαν-Ντενί, ο αστυνόμος Βίκτορ Κοστ προετοιμάζεται για το χειρότερο.

Και μια στοίβα από ανώνυμα γράμματα που αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς έναν μυστηριώδη φάκελο με το όνομα «Κώδικας 93»…

Μια διαδρομή που, από τους υψηλούς παρισινούς κύκλους ώς τις υποβαθμισμένες γειτονιές, θα κάνει τον Κοστ να διασχίσει τα όρια της περιφερειακής οδού και της λογικής…


Η αλήθεια είναι πως, ό,τι στυλ βιβλίου και αν διαβάζει περισσότερο ο καθένας, η αστυνομική λογοτεχνία δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Ειδικά όταν πρόκειται για μια καλογραμμένη ιστορία με αρχή, μέση, τέλος και κυρίως με ευδιάκριτα τα προφίλ των πρωταγωνιστών.

            Ένα τέτοιο βιβλίο, είναι το ‘Γκραν Παρί’, του Oliver Norek, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ένα μυθιστόρημα θρίλερ, που κινείται γύρω από 2 βασικές δολοφονίες ανθρώπων που ζουν μέσα στο σκοτάδι. Ένας ευνουχισμένος άντρας και ένας άνθρωπος εξαρτημένος από τις ουσίες, συνδέονται με μια περίεργη κλωστή.

            Την υπόθεση καλείται να εξιχνιάσει ο αστυνόμος Βίκτορ Κοστ, στη περιοχή του Σεν-Σαν-Ντενί, της Γαλλίας. Ο Κοστ, θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τα δύο αυτά συμβάντα, αλλά και με ανώνυμα γράμματα, κωδικοποιημένα που ζητούν μια αργοπορημένη δικαίωση.

Άτομα της υψηλής κοινωνίας αλλά και εκείνα στις υποβαθμισμένες, φτωχές γειτονιές, εμπλέκονται σε έναν κύκλο, που είναι πολύ δύσκολο να βρεις ποια είναι η αφετηρία του και ποιο τελικά είναι ή θα πρέπει να είναι το τέλος του.

            Ένα αστυνομικό βιβλίο, όχι μεγάλης έντασης και αγωνίας. Σίγουρα θα θες να μάθεις τι έχει συμβεί, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και πως τελικά θα νιώσεις διαβάζοντας τη τελευταία σελίδα του. Δεν σε κυριεύει άγχος, ούτε  θα χάσεις τον ύπνο σου το βράδυ.

Το ‘Γκραν Παρί’, θα σε κερδίσει περισσότερο οδεύοντας στο τέλος του. Όταν όλα αποκαλύπτονται και θα αδημονείς να μάθεις τις λεπτομέρειες. Και ακόμα περισσότερο θα σε συγκινήσει. Αδιαμφισβήτητα θα νιώσεις πως όλα είναι στη θέση τους και πως η ζωή προχωράει, οπως κάνει πάντα…

Έφη Καράμπελα

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top