Είδαμε: Χρωματιστές Ιστορίες | Πάστα Φλώρα

Ο Τιτής και ο παιδικός ανεκπλήρωτος έρωτας του με την Ροδιά

Ο Παντελής, ένας ξεχαρβαλωμένος στρατιωτάκος με μάτια μαβιά

Ο Λούης, ένας γάτος γόης με κατάλευκο τρίχωμα και…μαχητικά ένστικτα – σωστός πρίγκιπας.

Μια ανώνυμη κοκέτα Καμπουρίτσα

Λογικά θα αναρωτηθείτε ποιοι είναι όλοι αυτοί. Αυτή είναι οι ήρωες των «Χρωματιστών Ιστοριών», της θεατρικής παράστασης που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο θέατρο «Σφένδονη» στην Ακρόπολη έως και τις 21 Ιανουαρίου. Τέσσερεις λοιπόν ιστορίες, χτισμένες γύρω από το «Τραγούδι της γης»  και συλλεγμένες από τα «Χρωματιστά Βιβλία» (το Πράσινο, το Βυσσινί και το Κόκκινο Βιβλίο)ω του Στρατή Μυριβήλη, μπλέκονται με μοναδικό τους στόχο να μας υπενθυμίσουν το χρώμα της παιδικότητας, της συγκίνησης, της πίστης, του έρωτα, του παιχνιδιού, της ανθρωπιάς.

Ο θεατής, από τη στιγμή που μπαίνει στον ατμοσφαιρικό χώρο του θεάτρου, αντιλαμβάνεται ότι αυτό το ταξίδι δε θα μοιάζει με τα άλλα, θα είναι διαφορετικό, γεμάτο από γέλια και δάκρυα, πλημμυρισμένο από νοσταλγία, τρυφερότητα και αναμνήσεις.

Μέσα στα 75 λεπτά που διαρκεί η παράσταση ο θεατής γεύεται το μπέρδεμα που μπορεί να προκύψει ανάμεσα στον έρωτα και το παιχνίδι, παρασύρεται από την ανεμελιά του κοριτσιού, μέσα από την ερμηνεία της Ινούς Μενεγάκη, συναισθάνεται την αγωνία και το θυμό του Τιτή, πονάει, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με την αναπηρία του Παντελή, αιφνιδιάζεται με τα καμώματα του Λούη και τους «άγραφους κανόνες» του κόσμου των γατών, αγανακτεί, οργίζεται και πονάει με τον τρόπο που ο κόσμος πληγώνει μια γυναίκα. Μέσα στα 75 λεπτά ο θεατής  δεν αισθάνεται απλώς, αλλά προσεύχεται, γίνεται μέρος της ολοζώντανης αφήγησης – μιας αφήγησης γεμισμένης με ευαισθησία, ηχοχρώματα, αρμονία- που ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η Χριστέλα Γκιζέλη και η Ινώ Μενεγάκη, με όπλα τους την υποκριτικό τους ταλέντο, την φωνή, την έκφραση, τις ιδιαίτερες μουσικές συθέσεις, καταφέρνουν να βυθιστούν στην καρδιά των χαρακτήρων, ζωντανεύοντας τους επί σκηνής και αποθεώνοντας το λογοτεχνικό έργο του Στρατή Μυριβήλη.

Οι  «Χρωματιστές ιστορίες» δεν είναι μια παράσταση που μιλάει για στιγμιότυπα ζωής, είναι η ίδια η ζωή, δοσμένη μέσα από όλες τις  αποχρώσεις.

 

                                                                                                      Μαθιουδάκη Μαρία

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

Leave a Reply

%d bloggers like this: