Φτερά και Ερείπια – Sarah J Maas | Βιβλιοκριτική

Η σκιά του επερχόμενου πολέμου απειλεί να σαρώσει τον κόσμο των ξωτικών και των ανθρώπων. Καθώς η Πριθιαν έρχεται αντιμέτωπη με αυτό τον θανάσιμο κίνδυνο, η Φειρα θα κληθεί, να συνάψει απρόσμενες συμμαχίες, να αντιμετωπίσει τους χειρότερους φόβους της και να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου, να εξασφαλίσει τη σωτηρία του κόσμου της.

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς «ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ» , η γη θα βαφτεί με αίμα, καθώς πανίσχυρες στρατιές ξωτικών και ανθρώπων συγκρούονται για την εξουσία και όχι μόνο. Το τρίτο και συγκλονιστικότερο βιβλίο της σειράς «Αγκάθια και τριαντάφυλλα» έρχεται να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Πρίθιαν μέσω των γλαφυρων περιγραφών της συγγραφέως, της γεμάτης ανατροπές πλοκής , της καταιγιστικής δράσης και του αστείρευτου μυστηρίου που σε κρατάει σε διαρκή αγωνία ,ενώ ταυτόχρονα το χιούμορ δεν εκλείπει.

Η συγγραφέας εισάγει νέους ,ιδιαίτερα καλογραμμένους χαρακτήρες στην ιστορία της, ενώ παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτους και εξίσου ενδιαφέροντες τους παλιούς και μας βοηθάει να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να δεθούμε μαζί τους παραθέτοντας στοιχεία από το παρελθόν τους. Για εμένα το καλύτερο σημείο του βιβλίου ήταν η τελική μάχη καθώς ήταν έντονη, επική, συγκλονιστική, συγκινητική, πολύ καλογραμμένη και γεμάτη απρόσμενα γεγονότα.

Τέλος με συγκίνησαν τα κοινωνικά μηνύματα που περνούσε το βιβλίο όσων αφορά διάφορες μειονότητες, όπως τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα ή όσα πάσχουν από κάποια αναπηρία, καθώς και όσα αφορούσαν τη ζωή γενικότερα. Το μόνο πράγμα που με δυσαρέστησε στο βιβλίο, είναι η πρωταγωνίστρια Φέιρα, η οποία παραμένει μια μεγάλη ξεχωριστή και άκρως εκνευριστική χιονονιφάδα , καθώς η ουσιαστική συμβολή της στην αντιμετώπιση του εχθρού είναι μηδαμινή παρά την απίστευτη δύναμη, που κατέχει, ποδοπατώντας έτσι την ιδέα του girl power και καθιστώντας τον εαυτό της ρόλο δευτερεύουσας σημασίας, που έχει ανάγκη από τη σωτηρία ενός άνδρα.

Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς έρχεται να κλείσει την τριλογία, ενώ η συγγραφέας μας προσφέρει το πιο επικό, ευφάνταστο και παράλληλα παραμυθένιο τέλος. Ειναι μια τριλογία, που αν προσωπικά δεν κατάφερα, να λατρέψω λόγω των πολύπλευρων λαθών, που διακατέχουν το 2ο βιβλίο της σειράς – τα οποία θα αναλύσουμε σε κάποιο μελλοντικό άρθρο – θεωρώ, ότι έχει πολλά στοιχεία, που θα κερδίσουν τους λάτρεις του fantasy και δικαιολογούν την θέση της ως μια από τις πιο ευπώλητες σειρές φαντασίας.

Βαθμολογία: 9/10

Τίτλος: Φτερά και Ερείπια/ A Court of Wings and Ruins

Συγγραφέας: Sarah J Maas

Αριθμός σελίδων: 776

Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου ΕΔΩ

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Ψυχογιός για το αντίτυπο του βιβλίου, που μου διέθεσαν.

Ιωάννα Δημητσάνου

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top