Lockdown – Peter May | Βιβλιοκριτική

Ποιος άραγε φανταζόταν ένα χρόνο πριν, την πανδημία που ερχόταν. Νομίζω πως δεν είχε περάσει από το μυαλό κανενός έστω και σαν σκέψη δευτερολέπτων. ή μήπως όχι;

Και όμως. Το δαιμόνιο μυαλό του Peter May, το είχε σκεφτεί, φανταστεί και τελικά το αποτύπωσε σε σελίδες, δημιουργώντας το ‘Lockdown’. Το παράδοξο βέβαια είναι πως o May, έγραψε το βιβλίο πριν εμφανιστεί στη ζωή μας ο κορονοϊός.

Το Lockdown, είναι ένα βιβλίο μυστηρίου με αρκετά τα στοιχεία θρίλερ. Μπορεί ο τίτλος να μπερδέψει τον αναγνώστη πιστεύοντας πως το βασικό του θέμα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, όμως διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες, καταλαβαίνει κανείς πως αυτό απλώς αποτελεί μια απόλυτη συνθήκη, που φυσικά περιπλέκει τα πράγματα.

Η εμφάνιση ενός καταστροφικά επικίνδυνου ιού στο Λονδίνο, ο οποίος σκοτώνει μανιακά τον πληθυσμό της πόλης, είναι απλώς η αφετηρία του μυστηρίου. Ένα δολοφονημένο παιδί, σε μία πόλη που όλα κινούνται υπό άκρα σιωπή. Τι πιο περίπλοκο; Το έργο της αστυνομίας δύσκολο. Ο επιθεωρητής Μακνίλ, μετράει τις τελευταίες του ώρες στο σώμα και βάζει σκοπό του να βρει ποιος ευθύνεται για αυτό το απάνθρωπο έγκλημα.

Κάθε ένας που εμπλέκεται στην υπόθεση κινδυνεύει. Οι ένοχοι βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά. Μέχρι πότε όμως; Προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις γίνονται ένα με τις επαγγελματικές, οδηγώντας σε απρόσμενες συνέπειες. Τραγικές και μη.

Το Lockdown, είναι ένα βιβλίο επίκαιρο. Οι συνθήκες της απαγόρευσης που βιώνουμε τον τελευταίο σχεδόν χρόνο, αποτυπώνονται με ανατριχιαστικό τρόπο. Ο αναγνώστης μεταφέρεται νοητά στο Λονδίνο, μέσα από τις λεπτομερείς περιγραφές του συγγραφέα, ζώντας κάτω από το καθεστώς του στρατού, ο οποίος βρίσκεται σε κάθε γωνιά της πόλης, ελέγχοντας τους πολίτες.

Ένα καλογραμμένο βιβλίο, που το διαβάζεις μέσα σε μία μέρα. Η αγωνία κορυφώνεται συνεχώς και εσύ θα θες απεγνωσμένα να βρεις τη δικαίωση. Αποδίδεται άραγε; Η συνέχεια στις σελίδες…

Έφη Καράμπελα


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα.

Ανακοίνωσαν πως το είκοσι πέντε τοις εκατό του συνόλου του πληθυσµού θα νοσήσει από τον ιό. Εβδοµήντα ή ογδόντα τοις εκατό από το ποσοστό αυτό θα καταλήξει. Ήξερε ήδη πως είχε εκτεθεί ευθέως στον ιό, και οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Λονδίνο. Το επίκεντρο µιας παγκόσµιας πανδηµίας. Μια µητρόπολη σε καθολικό lockdown. Η βία και η κοινωνική αναταραχή απειλούν να επικρατήσουν. Ο στρατιωτικός νόµος έχει ήδη επιβληθεί.  Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής από τον θανατηφόρο ιό, που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Το σύστηµα υγείας συντρίβεται υπό το βάρος των συνθηκών.

ΕΝΑ ∆ΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΠΑΙ∆Ι

Σε ένα εργοτάξιο για ένα νοσοκοµείο έκτακτης ανάγκης, οι εργάτες ανακαλύπτουν τον σάκο µε τα οστά ενός δολοφονηµένου παιδιού. Ένας αδίστακτος δολοφόνος δρα ανεξέλεγκτος στην πόλη. Στόχος του, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποτρέψει την ταυτοποίηση του µακάβριου αυτού ευρήµατος.

ΜΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Ο επιθεωρητής Τζακ Μακνίλ, µετρώντας τις τελευταίες ώρες του στην υπηρεσία, αναλαµβάνει δράση. Στο µεταξύ, η καριέρα και ο γάµος του καταρρέουν, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στον απειλητικό κλοιό του ιού. Οι δυνάµεις του κακού παρακολουθούν κάθε κίνησή του, έτοιµες να σκοτώσουν ξανά ώστε να µην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ποιος θα τον σταµατήσει πρώτος – ο ιός ή οι δολοφόνοι;

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2019 PASTAFLORAMAG.GR. ALL RIGHTS RESERVED | WEB DESIGNSELIDAMOU.GR
Scroll To Top